Incendiul din Rezervatia Deltei Dunarii a fost izolat. Sute de hectare de vegetatie au fost distruse (VIDEO)

Un puternic incendiu izbucnit sambata dupa-amiaza, in zona Vadu din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii, a distrus aproximativ 300 de hectare de vegetatie. Dupa o lupta de 18 ore cu flacarile, pompierii constanteni au reusit sa izoleze focul, relateaza Mediafax.

Incendiul de vegetatie a izbucnit sambata in jurul orei 15:00, iar la fata locului s-au deplasat trei autospeciale care se lupta de peste 18 ore cu flacarile, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.

Vantul puternic care si-a schimbat de mai multe ori directia a ingreunat interventia pompierilor. De asemenea o problema a fost si terenul accidentat si mlastinos din zona.

Pompierii au reusit izolarea focului si acesta ar putea fi stins in curand daca vantul nu isi schimba directia.

Pana acum se stie ca au ars aproximativ 300 de hectare  de vegetatie, insa valoarea pagubelor si cauzele sale vor fi stabilite de specialisti dupa stingerea focului.

"Cel mai probabil, lucrurile s-au întâmplat din cauza unor turiști care nu respectă legile campingului", a declarat, pentru Antena3, directorul Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu.

Zona unde a izbucnit incendiul face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunarii.

Incendiu devastator in Rezervatia Deltei Dunarii

Foto: Intact Images / Antena3.ro

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri