24 de manageri Cargill implicati intr-un nou proiect CSR in judetul Teleorman

24 de manageri Cargill, din Africa si Europa, au fost implicati intr-un nou proiect de responsabilitate sociala (CSR) care va imbunatati viata unor persoane cu dizabilitati din Alexandria si Videle.

Primul obiectiv al proiectului a fost renovarea unui apartament destinat copiilor cu dizabilitati aflat in administrarea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Cel de-al doilea obiectiv a constrat in amenajarea si reabilitatea unei gradini din Videle apartinand Centrului de ingrijire pentru persoane adulte cu handicap, aflat tot in administrarea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Investitia necesara in acest proiect a fost de 10.000 de euro.

„Oamenii sunt principala noastra valoare. Numai recunoscand importanta demnitatii si a respectului pentru cei care ne inconjoara putem consrui prezentul. Acesta a fost principalul argument al Cargill pentru sprijinirea proiectului. Apartamenul care a fost modernizat in Alexandria va deveni caminul unor copii care nu au acces la sanse egale. Este o onoare pentru noi sa le putem crea un mediu in care sa creasca si sa isi croiasca un viitor”, a declarat directorul general Cargill Romania, Martin Schuldt.

Proiecte viitoare

Potrivit directorului general, Cargill Romania este implicata intr-un nou program CSR, care se va desfasura in trei locatitati din judetul Dolj. In cadrul acestui proiect, copiii care provin din familii defavorizate, cu o situatie financiara precara, vor fi sustinuti de companie pentru a merge la scoala.

De-a lungul timpului Cargill Romania s-a implicat in numeroase proiecte CSR venite in sprijinul copiilor din zonele rurale.

In septembrie 2010, in parteneriat cu World Vision, Cargill a initiat un program de promovare a educatiei copiilor din zonele rurale, cu o durata de patru ani si s-a angajat sa ofere burse scolare in valoare de 128.000 de dolari.

De asemenea, tot anul trecut, Cargill a organizat cinci scoli de vara pentru copii defavorizati din judetul Ialomita si cursuri de formare pentru profesori.

Cargill este un producator si furnizor international de produse alimentare, servicii agricole, financiare si industriale. Infiintata in 1865, aceasta companie cu capital privat are peste 130.000 de angajati in 63 de tari.

Cargill activeaza in Romania din 1996 si are in jur de 750 de angajati in 22 de locatii din tara. Compania are activitati in domeniul cerealelor si al semintelor oleaginoase, uleiului imbuteliat si rafinat si al nutritiei animale.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri