A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

Un restaurant din Bali, Indonezia, nu doar că este primul zero waste din țară, dar a și fost construit cu materiale și obiecte recuperate. De exemplu, podeaua este făcută dintr-un ciment obținut din farfurii sparte și pahare ciobite. În plus, mâncarea pe care o vinde provine din surse sustenabile.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

În jurul lumii, toate restaurantele se confruntă cu provocarea de a nu mai arunca mâncarea, însă un astfel de loc din Indonezia a dus conceptul de zero waste la un alt nivel.

Angajații separă cu meticulozitate deșeurile organice de cele non-organice. Deși bucătarii depun eforturi să nu facă risipă, atunci când se întâmplă să rămână resturi alimentare, acestea fie sunt donate unor ferme de porci locale, fie sunt transformate în compost. Cochiliile scoicilor sunt transformate în pudră și folosite în hrana animalelor sau pentru îngrășăminte, iar deșeurile uscate sunt trimise la reciclat la o stație locală.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

Restaurantul Ijen, care aparține de rețeaua Potato Head Beach Club, a fost gândit astfel încât să aibă un impact minim asupra mediului. Materialele de construcție au fost obținute din alte materiale recuperate. De exemplu, mobilierul de interior conține piese făcute din rămășițe vechi din spumă de motociclete și lemn Mersawa din surse sustenabile.

retroboutique.ro

Podeaua a fost făcută dintr-un ciment obținut din pahare ciobite și farfurii sparte, iar lumânările care se găsesc peste tot în restaurant sunt din ulei care a fost folosit la gătit, turnat în jumătăți de sticlă. Șervețelelor din material textil le-a fost dat o nouă viață la o croitorie din localitate, iar meniurile sunt printate pe hârtie din surse sustenabile, așezate pe plăci făcute din cauciucuri folosite. Tacâmurile sunt din lemn, iar bețișoarele au fost obținute din capace din plastic.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

„Am vrut să demonstrăm că o estetică zero-waste poate fi modernă, astfel încât invitații să aibă senzația că sunt într-un restaurant cu design care pune mult accentul pe interior, dar toată mobila și facilitățile provin din surse alternative”, a declarat directorul de comunicare al Potato Head Beach Club, Karen Day, pentru Lonely Planet Travel News.

Chef-ul Wayan Kresna Yasa colaborează cu pescarii locali care îi pun la dispoziție pește proaspăt prins cu undițele și fructe de mare și cu fermele locale pentru legumele proaspete. Orezul din meniu provine de pe terasele de orez din Jatiluwih, care sunt protejate de UNESCO.

A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia
A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia
A fost deschis primul restaurant zero waste din Indonezia

spot_img

Ultimele știri