Complexul comercial Iulius Mall va gazdui Targul Verde, care se desfasoara de azi pana vineri si include o degustare de cafea la Starbucks, un show culinar cu produse “bio”, dar si consultatii din partea fizicianului Ancu Dinca, descoperitorul “laserului biologic”.
La a doua editie a targului, clujenii vor putea achizitiona de la produse alimentare, produse cosmetice, aparatura de uz casnic pana la jucarii si mobilier, toate fiind certificate Bio, Eco sau Naturale. Targul, la care participa 25 de expozanti, este deschis zilnic, intre orele 10.00 si 22.00. Peste 100.000 de persoane au participat la editia de anul trecut a Targului Verde.
Produsul bio este obtinut din plante, din ingrediente organice care nu sunt modificate genetic si carora nu li s-au adaugat alte produse chimice. Produsul ecologic alimentar este un mix de ingrediente provenite din agricultura ecologica.
Acest tip de agricultura trebuie sa respecte principii si reguli stricte, intre care eliminarea oricarei tehnologii poluante, ameliorarea si mentinerea fertilitatii naturale a solului si absenta organismelor modificate genetic si a iradierii plantelor. Produsul natural provine din agricultura conventionala, dar la obtinerea lui nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza.