McDonald’s testeaza zece modele de restaurante verzi

In incercarea de a testa diferite metode de reducere a consumului de energie si a cantitatii de deseuri, filiala din SUA a McDonald’s a inceput evaluarea a zece restaurante in care s-au implementat masuri ecologice, informeaza Environmental Leader.

Unul dintre restaurantele prototip, situat in Chicago, consuma cu 25% mai putina energie decat alte restaurante ale companiei. Reducerea consumului de energie si a cantitatii de deseuri fac parte din strategia de responsabilitate sociala a McDonald’s, a declarat Bob Langert, vicepresedinte CSR al companiei. La nivel global, McDonald’s are peste 31.000 de restaurant.

Reducerea cantitatii de deseuri consta in reorganizarea, eliminarea sau folosirea unor materiale noi pentru ambalajele existente, folosind solutii care pot fi transformate usor in compost organic. Pana acum, gasirea unui ambalaj biodegradabil, altul decat hartia, nu a avut succes. Majoritatea solutiilor gasite au fost refuzate din cauza ca nu pastrau produsele calde sau le deteriorau gustul.
 

spot_img

Ultimele știri