Expozitie culinara de produse ecologice in Ramnicu Valcea

O expozitie culinara inedita a fost organizata timp de doua zile la Colegiul National "Alexandru Lahovary", a declarat miercuri pentru Agerpres Liviu Tudor, consilier educativ pe probleme scolare.

"Expozitia culinara se refera strict la produse ecologice, la alimente care nu au beneficiat niciodata de ajutor sintetic. Este o intoarcere la casa bunicii, cam asa as putea sa definesc eu acest eveniment. Au adus de toate copiii, fructe si legume naturale, compoturi, zacusca, gemuri. Ma bucur mult ca au fost receptivi toti elevii din liceu" – a declarat profesorul Liviu Tudor.

Initial, proiectul s-a adresat elevilor din clasele a X-a si a XI-a, dar pana la final mult mai multi au dorit sa participe la aceasta expozitie de alimente ecologice.

"Cati romani mai stiu sa manance sanatos? Fara E-uri, cu toate acele reclame cu care posturile TV ne bombardeaza zilnic. O dulceata de visine facuta traditional, si nu luata de la supermarket, un dovleac copt, laptele de la tara, smantana, rosia din gradina, poamele pe care bunicii mei le pun iarna in beci sunt atat de gustoase si sanatoase… Aici am vrut sa aduc un strop din ce nu ar trebui uitat sau ignorat" – a declarat  Catalina Geana, eleva in clasa a X-a la colegiul valcean.

Expozitia a avut ca fundal muzica Mariei Tanase si a lui Liviu Vasilica iar participantii au fost imbracati in costume traditionale.

spot_img

Ultimele știri