Excluderea unui carnat pe zi din alimentatia noastra zilnica este absolut necesara pentru salvarea planetei, ne sfatuiesc specialistii britanici pe probleme de mediu, relateaza Daily Mail.
Un controversat raport efectuat de oamenii de stiinta britanici arata ca schimbarile climatice sunt cauzate in mod expres de consumatorii de carne. Iar aceasta ipoteza este sustinuta si de secretarul pentru Mediu din Marea Britanie, Hilary Benn.
Autorii raportului spun ca o reducere de 30% a numarului de animale de ferma crescute pentru carnea lor este cruciala pentru prevenirea cresterii temperaturilor si a nivelului marilor.
Potrivit raportului, barbatii mananca saptamanal aproximativ 970 grame de carne, iar femeile 550 grame. O reducere de 30% a consumului de carne ar aduce si beneficii de sanatate, precum prevenirea deceselor premature din cauza bolilor de inima cu 17%, echivalent cu 18.000 de vieti umane anual.
Raportul, realizat de specialistii Alan Dangour de la Scoala Londoneza de Igiena si Medicina Tropicala si Sharon Friel de la Universitatea Nationala Australiana din Canberra pretind ca productia hranei din surse animale este o sursa majora de emisii de gaze cu efect de sera.
Potrivit acestora, sporirea cererilor de carne va mari numarul animelelor crescute pentru carne cu 85% la nivel global, conduncand la cresteri substantiale ale emisiilor de gaze cu efect de sera.
Foto: dailymail.co.uk