Miliarde de oameni de pe glob mananca insecte insa Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) considera ca potentialul de consum al furnicilor, viermilor sau gandacilor este departe de a fi exploatat.
Prezente din abundenta pe Terra, bogate in proteine si minerale, insectele au doar avantaje, in ceea ce priveste consumul, in ochii expertilor ONU, care au dat, de curand, publicitatii un raport pe aceasta tema.
Cresteti si mancati insecte! Sunt nutritive, au un continut ridicat de proteine si minerale. Pot fi consumate la gratar sau transformate in praf si incorporate in alte alimente”, sustin expertii ONU, care au identificat aproximativ 900 de specii de insecte comestibile.
Indemnul ONU face parte din incercarea organizatiei de a preintampina o posibila criza alimentara de proportii, avand in vedere ca, in 2030, numarul locuitorilor planetei va depasi 9 miliarde.
Un sfert din populatia globului mananca insecte. Ele sunt vandute in pietele din Thailanda sau Mexic si incep sa apara si in restaurantele din Europa”, a subliniat Eva Ursulla Muller, directoarea Departamentului de Politici Economice ale Padurilor din cadrul FAO.