O ferma din nordul Germaniei, Saxonia Inferioara, este cea mai probabila sursa a imbolnavirilor cu bacteria E.coli, care a ucis 22 de oameni pana acum. Ferma produce seminte germinate de fasole, si se afla in Uelzen, la sud de Hamburg, "epicentrul" epidemiei ce a imbolnavit peste 2.000 de persoane, relateaza BBC.
Oficialii germani asteapta acum rezultatele testelor de la ferma, pentru a avea dovezi mai concludente. Ferma a fost inchisa iar cetatenii germani avertizati sa nu mai consume seminte germinate de fasole.
Ministrii agriculturii europeni vor lua parte maine la o intalnire de urgenta pentru a discuta despre epidemie si efectele sale asupra productiei de legume.
"Au aparut dovezi noi care plaseaza sursa epidemiei cu E.coli intr-o ferma din Uelzen, sau este cel putin una dintre surse", a declarat Gert Lindemann, ministrul agriculturii din Saxonia Inferioara.
Ferma situata la 100 de kilometri de Hamburg produce o varietate de seminte germinate, printre care cele de fasole, linte, lucerna, mazare si broccoli.
Lindermann a precizat ca semintele sunt produse la aproximativ 38 de grade Celsius, o temperatura "ideala pentru dezvoltarea bacteriilor".
Noile informatii privind E.coli ar putea pune in dificultate autoritatile germane, care au considerat pana acum ca fermele spaniole ar fi sursa imbolnavirilor, potrivit corespondentului BBC la Berlin.
Peste 2.150 de persoane au fost infectate in Germania cu bacteria E.coli enterohemoragica (EHEC). Multe dintre acestea au dezvoltat sindromul hemolitic-uremic, sau HUS, care poate fi fatal.
Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Hamburg, insa infectia s-a raspandit in alte 12 tari din cauza celor care au calatorit in Germania. 21 de persoane au murit in Germania si una in Suedia. Oamenii de stiinta spun ca noua tulpina E.coli este una toxica pentru oameni si nu a mai avut legaturi cu toxiinfectiile alimentare.
Foto: marlerblog.com
Citeste si:
Sursa imbolnavirilor cu bacteria E.coli ar fi seminte germinate produse in Saxonia Inferioara