Eat Smart & Local: Conferința Green Report a lunii noiembrie

Conferințele Green Report aduc în prim-planul lunii noiembrie un subiect care ne influențează viața zilnic – hrana. Avem nevoie de un sistem alimentar sustenabil, iar acesta nu poate fi asigurat decât prin colaborare.  

Astfel, Conferința Green Report „Eat Smart&Local” reunește actorii relevanți din mai multe sfere conexe. Vor fi prezente ca speakeri: Alina Crețu (Director Executiv, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România), Iulia Tiba (BRD) și Elena Dinu (Director Dezvoltare și Advocacy, Banca pentru Alimente). 

Evenimentul va avea loc joi, 6 noiembrie 2025, la ora 10:00, la sediul CEO Clubhouse, Globalworth, Barbu Văcărescu 201, etaj 10.  

Conferința va avea ca subiecte principale 

  • Lanțurile scurte de aprovizionare. Acestea sunt tot mai importante pentru susținerea producătorilor locali, reducerea costurilor logistice și a amprentei de carbon. 
  • Limitarea pesticidelor. Reglementările în acest domeniu reprezintă o prioritate europeană pentru a conserva biodiversitatea. 
  • Tranziția către agricultură regenerativă. Investițiile în această arie sunt vitale pentru sustenabilitate pe termen lung și conservarea resurselor.  
  • Adaptarea la schimbările climatice. Fermierii și companiile au nevoie de acces la subvenții, soluții de irigații inteligente, tehnologii digitale și know-how. 
  • Tehnologia necesară în domeniu. De la senzori și inteligență artificială la blockchain, utilizarea tehnologiei sprijină managementul sustenabil al resurselor. 
  • Combaterea risipei alimentare. Aproape 10% din alimentele produse în UE ajung la gunoi. Noile reglementări impun obiective clare de reducere până în 2030. 

Pentru participare la eveniment, înscrierea poate fi efectuată aici 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri