Conferințele Green Report aduc în prim-planul lunii noiembrie un subiect care ne influențează viața zilnic – hrana. Avem nevoie de un sistem alimentar sustenabil, iar acesta nu poate fi asigurat decât prin colaborare.
Astfel, Conferința Green Report „Eat Smart&Local” reunește actorii relevanți din mai multe sfere conexe. Vor fi prezente ca speakeri: Alina Crețu (Director Executiv, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România), Iulia Tiba (BRD) și Elena Dinu (Director Dezvoltare și Advocacy, Banca pentru Alimente).
Evenimentul va avea loc joi, 6 noiembrie 2025, la ora 10:00, la sediul CEO Clubhouse, Globalworth, Barbu Văcărescu 201, etaj 10.
Conferința va avea ca subiecte principale:
- Lanțurile scurte de aprovizionare. Acestea sunt tot mai importante pentru susținerea producătorilor locali, reducerea costurilor logistice și a amprentei de carbon.
- Limitarea pesticidelor. Reglementările în acest domeniu reprezintă o prioritate europeană pentru a conserva biodiversitatea.
- Tranziția către agricultură regenerativă. Investițiile în această arie sunt vitale pentru sustenabilitate pe termen lung și conservarea resurselor.
- Adaptarea la schimbările climatice. Fermierii și companiile au nevoie de acces la subvenții, soluții de irigații inteligente, tehnologii digitale și know-how.
- Tehnologia necesară în domeniu. De la senzori și inteligență artificială la blockchain, utilizarea tehnologiei sprijină managementul sustenabil al resurselor.
- Combaterea risipei alimentare. Aproape 10% din alimentele produse în UE ajung la gunoi. Noile reglementări impun obiective clare de reducere până în 2030.
Pentru participare la eveniment, înscrierea poate fi efectuată aici.



