Dana Simion: Legumele si fructele, cele mai controlate alimente din UE

Dana Irina Simion (foto stanga), sef Unitate Directia Sanatate si Protectia Consumatorilor a Comisiei Europene (DG-SANCO) a declarat astazi ca fructele si legumele au cel mai mare grad de trasabilitate in comertul intracomunitar.

Potrivit Raportului anual pe 2012 DG-SANCO, fructele si legumele reprezinta alimentele cu cel mai mare grad de urmarire in Uniunea Europeana. Pe locul 2 se afla pestele si produsele de peste, iar pe locul 3  nucile si alunele, produsele din nuci si alune si semintele, urmand scarnea si produsele din carnea”, a spus Dana Simion.

Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti a organizat astazi  o conferinta cu tema „Animale, Plante, Controale oficiale: Norme mai inteligente pentru produse mai sigure”, in care au fost prezentate masuri pentru consolidarea aplicarii standardelor in materie de sanatate si de siguranta pentru intregul lant agroalimentar din Europa.

spot_img

Ultimele știri