Cadmiu, arsenic, aluminiu, plumb ori sulfiti, iata doar cateva dintre „bunatatile” care abunda in farfuriile noastre.
Specialistii de la Agentia franceza de securitate sanitara a alimentelor (Anses) sustin insa ca o alimentatie diversificata ne poate ajuta sa invingem totusi aceste otravuri care se gasesc inclusiv in apa de la robinet.
Anses a luat probe din 20.000 de feluri de alimente, cumparate din locuri diferite, pe care le-a spalat, le-a curatat si le-a gatit, iar concluziile pe care le-a tras sunt ingrijoratoare, scrie maxisciences.com.
Pe lista rosie au fost trecute alimentele care depasesc nivelul admis de substante chimice, iar dintre acestea se evidentiaza pastele si painea, care contin mult plumb, cadmiu si aluminiu.
Cafeaua are si ea urme de plumb si de zinc, pestele gras contine dioxina, iar tonul este contaminat cu metilmercur.
Metalelor grele din alimente li se adauga, pesticidele, aditivii si conservantii.
In plus, cerealele, fructele sau legumele contin si pesticide, iar alimentele prelucrate, aditivi si conservanti, potrivit cercetatorilor francezi