Nicolae Lica: bucatar-sef JW Marriott: "Recomand aceasta salata pentru ca trebuie sa profitam cat mai mult de legumele proaspete pe care inca le mai gasim in piata. Buffalo Chicken Salad este una dintre cele mai vandute salate in restaurantul nostru. Legumele nu necesita gatire, iar puiul este picant. Poate fi servita in orice moment al zilei. Salata picanta se stinge cu multa bere".
160 g piept de pui, dat prin bechamel, prajit
30 g salata iceberg, cuburi
30 g salata creata, cuburi
30 g radicchio, cuburi
30 g salata romaneasca, cuburi
25 g ceapa rosie, julienne
25 g morcovi, cubulete
25 g telina verde, cubulete
30 g rosii, cubulete
40 g blue cheese, cuburi
120 ml blue cheese dressing, se amesteca cu ingredientele
70 ml sos bechamel pentru pui
Se amesteca puiul cu Bechamel, dupa care se prajeste pana devine auriu. Se amesteca restul de ingrediente cu sosu de branza, se pun in farfurie, iar deasupra se adauga puiul prajit.
Sosul Bechamel:
2 oua intregi
200 g faina
150 ml lapte –
50 ml bere
20 g sare si piper
Se amesteca bine toate ingredientele, dupa care se lasa la frigider.