Reprezentanții Parlamentului European au solicitat o etichetare care să indice originea tuturor cărnurilor consumate în UE, respingând argumentul costului invocat de Comisia Europeană pentru a refuza această măsură, informează AFP, citată de antena3.ro.
Consumatorii vor să știe exact ce se află în farfuriile lor. Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare ce indică proveniența animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne – pasăre, porc, oaie, capră – să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naștere, de creștere și de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astăzi„, a declarat eurodeputata ecologistă franceză Michele Rivasi.
Rezoluția a fost adoptată cu 368 de voturi pentru, 207 împotrivă și 20 de abțineri în ultima zi a sesiunii plenare de la Strasbourg.
Comisia Europeană propune reguli minimaliste doar cu mențiunea locului de sacrificare și uneori a locului de creștere. Este inacceptabil! Pentru noi, Comisia Europeană trebuie să își revadă documentul„, a subliniat eurodeputata conservatoare franceză Sophie Auconie (UDI).