78.000 de chinezi fara apa potabila

78.000 de chinezi sufera de lipsa apei potabile din cauza unei secete grave. Autoritatile din centrul Chinei intentioneaza sa inchida fabricile poluatoare si sa deschida un rezervor mare care sa ii ajute pe oameni in aceasta perioada de criza, informeaza agentia chineza de presa Xinhua.

Un plan de urgenta pentru rezolvarea crizei de apa potabila a fost implementat, potrivit reprezentantilor pentru controlul inundatiilor si al secetelor din provincia Hunan. Nivelul apei din raul Xiangjiang, principalul din Hunan, a fost de 26 metri in Changsha, capitala provinciei. Acest nivel a fost cu 2,64 metri mai scazut decat valoarea medie din aceasta perioada a anului.

Industriile de baza vor fi temporar inchise pentru a se reduce poluarea raului, potrivit autoritatilor. Alte masuri cuprind devierea apei din rezervorul Dongjiang din susul raului Xiangjiang. Nivelul scazut al apei, intre 50 si 60 de centimetri, pune in pericol alimentarea cu apa a oraselor Xiangtan si Zhuzhou, potrivit companiilor furnizoare de apa potabila.

Seceta a afectat, totodata, 33.000 de hectare de teren cultivabil din provincie. Majoritatea locuitorilor de la sate sunt nevoiti sa strabata distante foarte lungi pentru a procura apa.

Luna aceasta,136 de sate din regiunea autonoma Guangxi Zhuang din sudul Chinei au fost otravite de apa potabila contaminata. Testele medicale au aratat cantitati excesive de arsenic in mostrele de urina ale satenilor.

spot_img

Ultimele știri