15/07/2010 Mare Nostrum – Mare Nostrum a demarat proiectul Litoral Curat

Organizatia ecologista Mare Nostrum, impreuna cu sponsorul, Coca – Cola Hellenic, anunta lansarea campaniei “Litoral Curat 2010”. Proiectul se afla la cea de-a sasea editie si se desfasoara in perioada iulie – septembrie 2010, pe plaja Vega, din Mamaia.

Editia, de anul acesta, a proiectului “Litoral Curat” continua actiunile de colectare selectiva a deseurilor de pe plaja, in paralel cu cele de constientizare si educare a turistilor. In cadrul campaniei, va fi accentuata necesitatea colectarii deseurilor, numai in zonele special amenajate, dar si importanta reciclarii materialelor recuperabile.

In acest scop, va fi instalat un centru de colectare selectiva, pe plaja Vega, din Mamaia. In cadrul acestuia se vor colecta selectiv hartie, plastic, doze de aluminiu, acumulatori si tetra – pack – uri. Actiunile de constientizare vor fi realizate cu sprijinul a 16 voluntari, instruiti in prelabil. Acestia vor informa si educa turistii, cu privire la adoptarea unui comportament responsabil si prietenos, fata de mediul inconjurator si, mai ales, fata de plaja si mare. Turistii, care vor arunca, selectiv, deseurile la cosurile de gunoi, vor putea participa la tombola, organizata de Mare Nostrum si vor avea sansa de a castiga unul dintre premiile, puse in joc.

“Prin actiunile noastre de informare, incercam sa evitam, pe cat posibil, ca plajele, de pe litoralul romanesc, sa se transforme, in zone vulnerabile, la poluarea antropica, din cauza acumularii necontrolate a deseurilor. Dar, spre deosebire de anul trecut, cand am monitorizat mai multe sectoare de plaja, in cadrul editiei, de anul acesta, a proiectului Litoral Curat, am decis sa ne concentram doar pe un singur sector de plaja. Actiunile de informare vor fi realizate cu ajutorul voluntarilor, care vor fi prezenti, la centrul de colectare selectiva, de luni pana duminica, in intervalul 10.00 – 18.00”, a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atat turistilor, care vor fi prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera romaneasca, administratiei locale, cat si agentilor economici, implicati in procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

spot_img

Ultimele știri