06/04/2010 Smithfield Prod – 200 de copaci plantati, 112 saci de deseuri stranse

Desfasurat in perioada 26 martie – 2 aprilie, programul „Saptamana Verde” Smithfield Prod se incheie cu un bilant deosebit: 200 de copaci plantati, peste 112 saci de deseuri stranse si peste 400 ore de voluntariat si de activitati de informare si protectie a mediului, desfasurate atat la sediul companiei cat si pe calea de acces din Timisoara la Utvin. In cadrul „Saptamanii Verzi,” voluntarilor Smithfield Prod li s-au alaturat elevii de la Scoala Generala din localitatea Utvin si voluntarii Primariei Sanmihaiu Roman.

„Saptamana Verde” a debutat cu programul de curatenie de primavara prin ecologizarea caii de acces din localitatea Utvin spre Timisoara si in imprejurimile Smithfield Prod. Punctul de intalnire al voluntarilor a fost Scoala Generala din Utvin, care au pornit mai apoi inspre Smithfield Prod. In prima zi, cei 41 de voluntari au colectat in 5 ore de voluntariat 112 saci menajeri de 140 l cu PET-uri, hartii, diverse deseuri aflate pe spatiu public.

Actiunile din campania „Saptamana Verde” au continuat marti si miercuri, cand voluntarii Smithfield Prod au plantat 200 de copaci in imprejurimile companiei.

In cadrul programului, angajatii Smithfield Prod au mai fost informati despre proiectele anuale ale companiei in ceea ce priveste protectia mediului, despre impactul fiecaruia asupra mediului inconjurator si modalitatile de reducere a amprentei de carbon.

“Pentru noi, proiectele de mediu sunt parte importanta a strategiei de responsabilitate sociala, reprezentand o prioritate majora. Smithfield Prod doreste sa fie atat o companie responsabila din punct de vedere ecologic, cat si o colectivitate de oameni foarte dedicati si implicati activ in actiuni de protejare a mediului”, a declarat Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt siguranta alimentara, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care isi desfasoara activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor. Smithfield Prod este o companie certificata ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului si ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare.

spot_img

Ultimele știri