Despagubiri pentru daunele produse de animale protejate

Ministrul Laszlo Borbely, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca pana la sfarsitul anului Ministerul Mediului si Padurilor va despagubi persoanele care au avut pagube produse de carnivorele mari sau de exemplare ale speciilor strict protejate.

Pentru acordarea acestor despagubiri a fost aprobata, in 2008, o Hotarare de Guvern in care este prevazuta modalitatea de acordare a despagubirilor precum si obligatiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice si proprietarilor de culturi agricole, silvice si de animale domestice pentru prevenirea pagubelor.

“Pana in acest an, desi au fost cereri in acest sens, nu au fost acordate despagubiri celor care au inregistrat pagube provocate de speciile protejate. Anul acesta, cu ocazia rectificarii bugetare din luna august, am deschis linie bugetara cu aceasta destinatie pentru a putea plati aceste despagubiri”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor.

La aceasta data, Minierul Mediului si Padurilor are 53 de solicitari din partea unor persoane care au avut astfel de pagube, valoarea totala a acestora ridicandu-se la peste 111.722 lei.

 

spot_img

Ultimele știri