Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Harry Potter, vinovat pentru disparitia bufnitelor din India

Bufnitele salbatice din India dispar in ritm alert, iar ministrul indian al Mediului, Jairam Ramesh, sustine ca vinovati pentru acest lucru sunt fanii inraiti ai lui Harry Potter care au contribuit la raspandirea traficului ilegal cu aceste pasari in India, scrie “Earth Times”.

Ramesh spune ca o bizara fascinatie pentru aceste pasari s-a instalat in randul claselor avute din India care, inspirate de cartile si filmele Harry Potter, au inceput sa ofere bufnite in dar copiilor si prietenilor.

Ministerul indian al Mediului a lansat chiar si un raport despre populatia de bufnite a tarii in care avertizeaza ca s-a constatat o crestere semnificativa a numarului oamenilor care cumpara bufnite pentru petreceri cu tematica Harry Potter de la traficanti de animale salbatice.

In raport se precizeaza si cum un numar tot mai mare de bufnite din India sunt sacrificate in ritualuri de magie neagra si in scopuri medicinale.

Jumatate dintre cele 30 de specii de bufnite existente in India sunt prinse si vandute pe piata neagra, se precizeaza in acelasi raport care recomanda o monitorizare si un control strict al comertului cu pasari.

spot_img

Ultimele știri