Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Viata la oras afecteaza creierul: Risc dublu de schizofrenie in mediul urban

Viata la oras creste activitatea in zone ale creierului care sunt asociate cu bolile mentale, se arata intr-un nou studiu al cercetatorilor germani si canadieni. Ei au folosit un aparat cu rezonanta magnetica pentru a intelege nivelul de stres din mediul urban.

Se stie deja ca riscul de a dezvolta boli mentale este mai mare pentru cei care locuiesc la oras, a spus profesorul Andreas Meyer-Lindenberg, cel care a condus studiul.

“Riscul de schizofrenie este dublu, si se observa, de asemenea, o crestere a anxietatii si a depresiilor. Scopul studiului a fost de a arata ce legaturi exista intre viata la oras si bolile mentale”, a declarat Meyer-Lindenberg.

Cercetatorii au comparat activitatea creierului la un grup de voluntari care traiesc in zone urbane cat sau in cele rurale.

Voluntarii au fost rugati sa rezolve un test de aritmetica pe calculator, insa testul era astfel conceput incat cei care au participat la studiu au obtinut doar punctaje mici.

Bineinteles, voluntarii nu stiau de stratagema cercetatorilor, care au mai adaugat apoi un alt factor de stres spunandu-le ca au obtinut cel mai prost rezultat la test.

Stresul a marit ritmul cardiac, tensiunea arteriala, nivelul cortizolului din saliva, dar a activat si amigdala, o parte a creierului asociata cu emotiile.

Cei care traiesc in mediul urban au avut activitatea cea mai intensa in aceasta regiune a creierului, spre deosebire de cei din mediul rural, cu o activitate scazuta, relateaza ABC.net.au.

Experimentele au fost repetate de trei ori si, de fiecare data, activitatea cerebrala a orasenilor a crescut.

Foto: singularityhub.com

Florin Tulbure 

Citeste si:

Doua ore de televizor pe zi cresc riscul de diabet si boli cardiovasculare

O viata mai buna si mai putine depresii pentru cei care dorm suficient noaptea

Studiu: Fiecare persoana primeste de la parinti 60 noi mutatii genetice

spot_img

Ultimele știri