Cea de-a 19-a editia a expozitiei internationale Romenvirotec a venit cu un public mult mai interesat si mult mai bine pregatit in ceea ce priveste tehnologiile destinate monitorizarii si protectiei mediului, au declarat, pentru Green Report, reprezentantii companiilor prezente la Romexpo.
“In editia din acest an, comparative cu ultimile doua editii, numarul vizitatorilor si expozantilor nu a fost mai mare, dar aceste doua categorii au fost caracterizate de profesionism. Se pare ca piata care deserveste acest sector se maturizeaza si prin prisma faptului ca oamenii incep sa se indrepte catre utilajele performante”, a declarat, pentru Green Report, Marius Aldea, director executive al Pro Recycling.
Potrivit acestuia, compania pe care o reprezinta a reusit sa stabileasca contacte cu posibili viitori parteneri din Belgia si Germania. “A fost un mare interes din partea companiilor din Belgia precum si cele din Germania, cei de la Titech. De asemenea, am stabilit contacte si cu cei de pe piata interna, in special autoritati publice care au accesat fonduri europene si care cu aceste surse de finatare vor sa construiasca diverse instalatii de colectare si sortare”, a mai spus Aldea.
Directorul executive al Pro Recycling a subliniat ca principala problema pe care potentialii clienti o intampina este obtinerea finatarilor necesare pentru achizitionarea tehnologiilor. “Echipamentele sunt destul de scumpe si se incearca achitarea acestora cu finantari obtinute de la banci. Problema este ca finantarile necesare sunt acordate destul de greu, in principal din cauza necunoasterii acestei piete”, a subliniat Aldea.
Profesionalizarea publicului si interesul acestuia pentru solutiile prezentate privind managementul deseurilor a fost remarcata si de cei de la Euriteh. “Comparativ cu anul trecut vizitatorii au fost mai instruiti si spre deosebire de celelalte editii cei care au trecut pe la standul nostru au asteptat sa asculte explicatiile. Acest lucru este un plus pentru editia prezenta”, a declarat, pentru Green Report , directorul general al Euriteh, Emilian Gherdan.
Acesta a precizat ca vizitatorii au fost interesati de tot ceea ce a insemnat masini si utilaje, tehnologie, colectare, selectare, tratare mecanica si biologica. “Ar fi minunat daca toate contactele stabilite se vor concretiza”, a spus Gherdan.
Prezenta la targ, o chestiune de imagine
Pentru alte trei companii prezenta la targ nu este facuta neaparat pentru stabilirea de noi contracte cat mai ales un exercitiu de imagine prin care isi cunosc concurenta si i-au pulsul pietei. “Prezenta la targ este pentru noi si o chestiune de prestigiu. Venim pentru a fi la curent cu ce mai este nou, pentru a consolida relatiile deja existente si pentru a arata ca inca suntem pe piata. Pana la 60% dintre contactele pe care le-am avut aici au fost cu cei cu care am colaborat pana acum”, a declarat, pentru Green Report, Radu Bacila, key account manager Elkoplast Romania.
Pentru cei de la Europlast, actuala editie a Romenvirotec nu a fost neaparat una de bun augur. “Din punctul nostru de vedere numarul vizitatorilor a fost mai mic decat anul trecut si au fost si putine oportunitati de business. Dar cand esti lider pe sectorul tau trebuie sa fi prezent la orice targ”, au declarat, pentru Green Report, reprezenatntii Europlast.
Pentru Set Car, actuala editie a Romenvirotec a fost un bun prilez de a-si promova directiile de dezvoltare atat pe piata interna cat si pe piata externa.
“Numarul de vizitatori a fost constant fata de anul trecut. Prezenta noastra la acest targ este o chestiune de imagine. Vrem sa ne promovam directiile de dezvoltare in special partea de decontaminare a solurilor si urmarim sa ajugem pe pietele externe cu decontaminarea transformatoarelor”, a spus, pentru Green Report, directorul de marketing al Set Car, Gabriel Serbanescu.
Romenvirtec, cel mai important eveniment dedicat protejarii mediului
Cea de-a 19-a editia a Romenvirotec – Expozitie Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectie a Mediului, Reciclare si Energii Alternative s-a desfasurat in perioada 28 februarie – 2 martie 2012 in pavilionul C2 al Romexpo, organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor.
In cadrul expozitiei vizitatorii s-au putu interesa de prima instalatie de desorbtie termica indirecta din Romania pentru eliminarea in situ a solurilor contaminate cu mercur, tehnologiile de sortare magnetica, senzorii cu ultrasunete pentru producerea poliolefinelor secundare de mare puritate din deseuri, precum si de masina de reciclat sticla prin implozie.
Printre firmele participante la Romevirotec 2012 s–au regasit ca in fiecare an, liderii domeniului protectiei mediului: Uni-recycling, Vivani, Salubritate, Enviro Chemie, Euritech, Greentech, Setcar sau Elkaplast.
Citeste:
Oprescu: 1 Mai, cu zone de picnic
Reciclarea sticlei prin implozie
Salubristii, avertizati de Garda de Mediu
Primul automobil hibrid romanesc
Start/Stop, o necunoscuta pentru romani
Independenta energetica: 11.000 de euro