Biciclete înaripate pentru a ajunge “La celălalt capăt al curcubeului”

Vizitatorii expoziției “La celălalt capăt al curcubeului – A l’autre bout de l’arc-en-ciel” a artistului francez de origine armeană Sarkis Zabunyan, unul dintre cei mai importanți artiști conceptuali europeni, se vor putea deplasa între cele trei spații expoziționale din București folosind bicicletele I’Velo.

Cei care vor răspunde corect la întrebările postate de organizatori pe pagina de facebook se vor putea plimba pe una dintre cele trei biciclete acoperite cu pene, inspirate dintr-o expoziție precedentă a artistului la Rotterdam.

Am hotărât să acoperim cu pene trei biciclete oferite de partenerul nostru Asociația Green Revolution pentru a da o dimensiune spiritual acestui obiect. Vom organiza un concurs pe pagina noastră de facebook, probabil cu întrebări legate de opera lui Sarkis, iar câștigătorul se va putea deplasa între locațiile expoziției pe una dintre aceste trei biciclete. Vă invităm la o plimbare pe biciclete înaripate”, a declarat Irina Cios, directorul Centrului Internațional pentru Artă Contemporană.

Aflat la prima expoziție în România, organizată la invitația Institutului Francez din București, Sarkis propune un parcurs vizual ce pune în legătură trei spații de referință în relația dintre oraș, istoria sa recentă și cultura contemporană: Muzeul Național al Țăranului Român (16.05. – 29.06.2014), Centrul Internațional pentru Artă Contemporană (16.05. – 29.06.2014) și Muzeul Național de Artă Contemporană (16.05. – 07.06.2014).

Expoziția din Rotterdam care a inspirat transformarea celor trei biciclete I’Velo

Proiectul de la București invită vizitatorii să-și imagineze ce se află la celălalt capăt al curcubeului, să determine o posibilă finalitate a unei construcții imaginare bazată pe percepția imaterială a lumii vizibile.

Selecția realizată special de Irina Cios cuprinde lucrări recente, dar și lucrări noi, realizate special. Fiecare spațiu propune o etapă în definirea conceptului: la MNȚR este vorba de devenire, la MNAC de spiritualitate, iar la CIAC de trăirea vieții cotidiene.

Asemeni curcubeului, nu există un punct de plecare, vizitatorii putând alege să înceapă din oricare dintre cele trei locuri.

spot_img

Ultimele știri