Companiile din natiunile G8 fac apel la guverne sa promoveze tehnologia curata

Companiile din tarile G8 au facut apel la guvernele din tarile lor sa stimuleze inovatia pentru combaterea schimbarilor climatice, informeaza Earth Times. Este esential ca guvernele din cele sapte natiuni dezvoltate de top si Rusia sa coopereze cu mediul economic pentru a promova cercetarea, dezvoltarea si investitiile in tehnologie care duce la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, se arata intr-o declaratie comuna semnata la sfarsitul intalnirii companiilor din tarile G8 de la Tokyo.

Incalzirea globala, cauzata de emisiile de dioxid de carbon si alte gaze cu efect de sera, este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta lumea, se arata in declaratie.

Declaratia cere, de asemenea, guvernelor G8 – Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, Canada, Italia si Rusia – sa coopereze pentru a stabiliza economia globala la summitul din iulie din Japonia.

Totodata, promovarea inovatiei este critica pentru asigurarea cresterii economice sustenabile, se arata in declaratia grupurilor economice printre care s-au numarat organizatii economice din Japonia, SUA si Marea Britanie.

spot_img

Ultimele știri