Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Disney elimină paiele din plastic până la jumătatea lui 2019

Compania Walt Disney va elimina paiele și bețișoarele din plastic, folosite la amestecat, până la mijlocul lui 2019. Astfel, peste 175 de milioane de paie și 13 milioane de bețișoare nu vor mai fi produse.

Disney elimină paiele din plastic până la jumătatea lui 2019

Sub umbrela Walt Disney Company se află 14 parcuri de distracții din toată lumea, studiouri de film, rețele de televiziune (printre care și ABC), linii de croazieră, produse de călătorii și multe altele.

În vara lui 2018, compania a anunțat că va elimina paiele din plastic, precum și bețișoarele folosite pentru a amesteca în alimentele lichide, din toate business-urile sale. Singurul care va face excepție va fi parcul de distracții din Tokyo. Termenul este jumătatea anului 2019.

Pentru hotelurile și liniile de croazieră, în următorii ani vor fi și alte schimbări. De exemplu, consumabilele din camere vor fi sub forma recipientelor care pot fi reumplute, măsură ce ar reduce plasticul produs de companie la 80%.

jucarie.ro

În plus, Walt Disney Company a anunțat că va reduce numărul pungilor de cumpărături din plastic de unică folosință din parcurile de distracții și din liniile de croazieră, oferindu-le clienților variante de pungi reutilizabile.

„Disney a fost mereu inspirat de natură și este un brad puternic care inspiră, educă și distrează, toate în același timp”, a declarat Dr. M. Sanjayan, director la Conservation International, un ONG cu care Disney a colaborat pentru strategia de mediu și de sustenabilitate.

„Anunțul de azi este mai mult decât despre reducerea produselor din plastic de unică folosință, ci este și despre a le arăta milioanelor de copii și adulți din jurul lumii multele variante prin care ne putem schimba obiceiurile zilnice pentru a avea grijă de oceane și a proteja natura care ne susține”, a mai spus Sanjayan.

Datele din 2018 privind sustenabilitatea și măsurile de protejare a mediului de către companie încă nu au fost publicate, dar Disney spune pe site-ul său că în 2017 a redus emisiile cu 41% față de 2012, iar planul este ca până în 2020 să ajungă până la 50%. De asemenea, a salvat din a ajunge la groapa de gunoi sau în incineratoare 46% dintre deșeurile generate, iar targetul pentru 2020 este de 60%.

10 obiecte din plastic la care poți să renunți cu ușurință chiar acum

spot_img

Ultimele știri