Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Zambia va relua planul de sacrificare a 2.000 de hipopotami în următorii cinci ani

Zambia a reluat planurile suspendate în urmă cu doi ani, după protestele activiştilor pentru apărarea drepturilor animalelor, de a sacrifica în mod controlat până la 2.000 de hipopotami în următorii cinci ani, a anunţat luni ministrul Turismului din această ţară, citat de Reuters.

Charles Banda a declarat că populaţia de hipopotami nu mai poate fi susţinută de nivelul apelor din râul Luangwa, unde trăiesc majoritatea acestor animale, iar relocarea lor în altă regiune a ţării, aflată în sudul continentului, ar fi  prea costisitoare.

Prin urmare, autorităţile guvernamentale au decis să continue planul de scădere a populaţiei de hipopotami din estul Zambiei, a precizat ministrul Turismului.

”Parcul naţional South Luangwa are o populaţie de peste 13.000 de hipopotami, însă această zonă este ideală pentru doar 5.000. Mutarea hipopotamilor în alte corpuri de apă ar fi foarte costisitoare. În prezent, singura opţiune pe care o avem este sacrificarea”, a spus minsitrul Banda, care a adăugat că ecosistemul ar fi ameninţat.

Organizaţia britanică pentru protejarea faunei sălbatice Born Free a condus o companie împotriva sacrificării în iunie 2016, descriind iniţiativa drept o vânătoare de trofee.

Primatele pe cale de dispariție s-ar putea confrunta cu noi riscuri dacă Africa devine un jucător important în industria uleiului de palmier

Luni, reprezentanţii Born Free au publicat un mesaj pe site-ul organizaţiei în care se afirmă că Zambia a eşuat în încercarea sa de a furniza dovezi solide, ştiinţifice, conform cărora râul Luangwa ar fi suprapopulat cu hipopotami.

”Dovezile ştiinţifice sugerează că sacrificarea hipopotamilor stimulează reproducerea şi are ca efect sporirea populaţiei, putând genera un cerc vicios al morţii şi distrugerii”, a notat organizaţia.

În 2016, Born Free a catalogat drept discutabil raţionamentul ştiinţific aflat în spatele iniţiativei de ucidere a până la 2.000 de hipopotami, în condiţiile în care populaţia acestor animale din toată zona de sud a Africii era de 80.000 de exemplare, precizează Reuters.

Studiu: zonele de sălbăticie, în pericol de dispariție

spot_img

Ultimele știri