Workshop pentru inverzirea hotelurilor din Romania

Industria hoteliera din Romania si cea a serviciilor conexe au fost angajate intr-o discutie despre oportunitatea si importanta unei abordari mai responsabile fata de mediu a proiectarii arhitecturale, a renovarii si a operarii proprietatilor in cadrul cursului “Greening our Hotels – Hoteluri Verzi si in Romania”.

Cursul a fost organizat de catre Romania Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) pe 20 februarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Workshop-ul a oferit informatii practice pentru utilizarea tehnologiilor disponibile in realizarea de cladiri mai performante, mai eficiente din punct de vedere energetic si cu impact redus/zero asupra mediului.

In prima parte, evenimentul a cuprins informatii despre beneficiile de a construi hoteluri verzi si exemple regionale si internationale de proprietati sustenabile de succes.

Astfel, Steven Borncamp, Presendinte al Romania Green Building Council, a pus in evidenta necesitatea de a incorpora in cadrul mediului de afaceri conceptele de design sustenabil, renovarea si operatiunile necesare industriei hoteliere si ecoturismului.

Domnul Sorin Ionescu, Managing Partner al Fivestar Hospitality, a atras atentia asupra problemelor intampinate de hotelieri, preconceptiilor existente si solutiilor existente. Dna Meda Vasiliu, Director de Marketing & Vanzari al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a impartasit din eforturile realizate de Marriott in aplicarea principiilor verzi la nivel international.
Partea a doua a fost dedicata discutiilor despre stimulentele financiare, prevederilor legislative si certificarilor existente pentru industria hoteliera.

Dna Maria-Daniela Toma, consilier in cadrul Ministerului Mediului, Directia Generala Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila, a oferit informatii despre etichetarea ecologica in Romania, in timp ce Dna Dagmar Diwok a discutat despre situatia curenta a certificarii hotelurilor in Europa, precum si despre suportul oferit de Uniunea Europeana pentru implementarea acestor certificari.

Domnul Dan Cotes, Presedinte al Asociatiei Tinerilor pentru Excelenta, a prezentat modernizarile si pasii intreprinsi de Hotelul Saturn din Saturn, primul hotel eco-etichetat din Romania, in obtinerea etichetei ecologice.
Ultima parte a workshopului a fost dedicata solutiilor inovatoare pentru industria ospitalitatii. Mihaela Nicolau, reprezentant al Romania Green Building Council, a prezentat tehnologii si solutii cu referire la eficienta energetica, energiile regenerabile si responsabilitatea fata de mediu.

Au fost abordate probleme ce tin de: selectarea locatiei, arhitectura, consumul de energie, consumul de apa, materialele utilizate, designul interior, izolarea fonica, managementul deseurilor, calitatea aerului, si monitorizarea hotelului.

Cu peste 70 de participanti, evenimentul s-a bucurat de un real succes. La workshop au participat reprezentanti cheie din sectorul constructiilor sustenabile si industriei ospitalitatii: hotelieri, companii de constructie, arhitecti, ingineri, furnizori de servicii si tehnologii, studenti si profesori, autoritati publice.

spot_img

Ultimele știri