Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Viata Libera Galati: Cosmin Paun: Nu exista niciun risc legat de consumul apei de Dunare

Prefectul judetului, Cosmin Paun, le da asigurari galatenilor ca apa din Dunare nu a fost poluata ca urmare a accidentului ecologic din Ungaria. Mai mult, zvonurile lansate „pe la colturi” referitoare la acest subiect nu au niciun fundament real si nu fac decat sa ii alarmeze inutil si nejustificat pe galateni.

„Apa poate fi folosita fara probleme. Eu consum apa de la robinet. Aceste zvonuri lansate dupa cele petrecute in Ungaria nu sunt decat niste prostii. Populatia trebuie sa stie ca se fac zilnic masuratori iar rezultatele sunt bune”.

„Nu exista niciun risc legat de consumul apei, iar atata vreme cat aceasta apa curge la robinet, galatenii trebuie sa stie ca este buna de consumat”, a dat asigurari prefectul judetului, Cosmin Paun.

Amintim ca dupa 4 octombrie, cand sute de metri cubi de noroi rosu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al unei uzine de alumina din Ungaria, au aparut discutii despre calitatea apei din Dunare.

Imediat ce s-au facut masuratori si s-a estimat ca unda de poluare a ajuns in Romania, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurari publice ca apa poate fi utilizata fara riscuri, neexistand urme de poluare cu metale grele si depasiri ale PH-ului in Dunare.

Mircea Cristea garanteaza pentru apa de la robinet

Viceprimarul municipiului Galati, Mircea Cristea, le-a transmis, ieri, galatenilor, ca nu este nici un motiv de panica: apa Dunarii nu este poluata.

„In ultimele zile s-a transmis prin oras informatia cum ca apa din Dunare nu este buna de baut, din cauza poluarii cu metale grele, ca ar trece prin dreptul Galatiului unda de poluare”.

„Vreau sa va dau asigurari ca nu este nicio problema. Am vorbit si cu cei de la Apa Canal si calitatea apei este in regula. Iar daca nu ar fi fost si s-ar fi oprit furnizarea apei potabile din Dunare, rezervoarele de apa ale orasului ar fi putut asigura necesarul in oras, fara probleme”.

„Dar, repet, nu exista nicio informatie potrivit careia apa din Dunare nu ar fi buna de baut sau pentru mancare”, a declarat viceprimarul Mircea Cristea.

spot_img

Ultimele știri