Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Unilever: Zero deșeuri, înregistrate la fabrica din Ploiești

Jarek Malinowski, CEO Unilever România

Începând din 2013, fabrica din Ploiești se numără printre fabricile Unilever care trimite zero deșeuri la groapa de gunoi în urma proceselor de producție, a declarat astăzi Jarek Malinowski, CEO-ul Unilever România, cu ocazia publicării rezultatelor obținute în cel de-al treilea an de implementare a Planului Unilever pentru un Stil de Viață Sustenabil.

Începând cu 2013, fabrica noastră din Ploiești este una dintre fabricile Unilever care trimite zero deșeuri către groapa de gunoi în urma proceselor de producție, în urma unui proiect care a vizat și reciclarea deșeurilor periculoase și nepericuloase”, a spus Malinowski.

Alimentele expirate, transformate în energie regenerabilă

Margarina, înghețata, muștarul, maioneza sau ketchup-ul expirate de la Unilever vor fi transformate în biogaz, după ce compania a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner prin care se angajează să livreze, pentru a fi transformate în energie regenerabilă, toate deșeurile de la depozitul Unilever din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova.

Compania Unilever și-a asumat o politică de sustenabilitate cu obiective specifice până în 2020, iar acestea pot fi atinse în primul rând prin proiecte de lungă durată, cât și prin acitvități punctuale. Colaborarea cu Genesis Biopartner înseamnă un pas înainte în ce privește contribuția noastră locală la planul de sustenabilitate. Ne bucură faptul că deșeurile alimentare de la depozitul Unilever vor fi transformate acum în resurse esențiale pentru comunitate și intenționăm să găsim și de acum înainte astfel de soluții”, a explicat Cătălin Oprișan, Supply Chain Manager Unilever South Central Europe.

Produsele Unilever vor fi transformate în biogaz si, ulterior, în energie regenerabilă, în cogenerare, în cadrul primei stații românești construite la Filipeștii de Pădure, în Județul Prahova, de către Grupul Genesis Biopartner.

Stația procesează zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic și produce energie regenerabilă (electrică și termică). Energia electrică este livrată în rețeaua națională și energia termică (abur și apă caldă), către un consumator local.

spot_img

Ultimele știri