Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

RoEnergy Timisoara 2011: Loviti de criza, vesticii cauta noi oportunitati de afaceri in vestul Romaniei

Reclama pe care Romania o are deja in Europa prin investitiile facute in special in parcuri eoliene, dublata de problemele financiare ale vesticilor, iata, atrag noi companii, interesate de proiecte pe energii regenerabile.

Timp de trei zile, intre 23 si 25 noiembrie 2011, la Sala Expozitionala Politehnica ( strada Ripensia colt cu Aleea studentilor), Complexul studentesc Timisoara, se va desfasura a doua editie de Timisoara a RoEnergy South-East Europe 2011, targ international de energii regenerabile si eficienta energetica in constructii, in organizarea R.E.S. Group.

Evenimentul, sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Dezvoltarii si Turismului, autoritati locale, Universitatea Politehnica Timisoara, asociatii profesionale din Romania, va cuprinde expozitie si conferinte, acoperind o paleta larga de teme de la solar fotovoltaic si bioenergie, pana la solutii inteligente de constructii, energie eoliana si microhidroenergie.

Cu prilejul manifestarilor, in Timisoara vor poposi companii occidentale ( Italia, Cehia, Austria, Ungaria), unele aflate pentru prima data in tara noastra, interesate de investitii in zona de vest. Dupa cum se stie, Timisul se bucura de un potential solar de execeptie, in zona aflandu-se in derulare, in diverse stadii, trei parcuri fotovoltaice, dintre care se remarca proiectul de la Gataia, de 32 MW, cel mai mare din Europa de Sud-Est. De asemenea, Banatul si zona de vest sunt recunoscute pentru potentialul bioenergetic ( biomasa, biocombustibili, biogaz), atat datorita dezvoltarii agriculturii, cat si gratie ponderii suprafetelor impadurite.

Occidentalii isi cauta parteneri romani

Pentru firme si administratii locale, targul ofera oportunitatea stabilirii de contacte cu companii occidentale, interesate de investitii in tara noastra. Potrivit companiilor occidentale, masurile de austeritate luate in Vest, le obliga sa caute noi oportunitati de afaceri, iar Romania ar putea fi o varianta.

Spicuim din oferta expozantilor RoEnergy: Sunerg Solar ( companie italiana lider in producerea de tehnologii solar-termale si sisteme fotovoltaice), Horus Energie Alternativa ( captare energie fotovoltaica, sisteme cogenerare si trigenerare), Fapir International (echipamente incalzire pe peleti, semine cu bioetanol), Estensione Sistemi per L’energia ( consultant parcuri fotovoltaice ), Green Energy Solution ( tehnologii PV si biogas), Altius Fotovoltaic ( productie panouri PV, centrale electrice solare, solutii PV industriale si domestice la cheie ), Unimetal ( productie profile metalice laminate PV pentru acoperisuri, sisteme de transformare a energiei solare in energie electrica), Cink Hydro Energy (microhidrocentrale, echipamente hidroenergetice), Wolf System (biogaz si biomasa, experienta de peste 45 de ani), Nerema Alternative Energy (sisteme fotovoltaice), Italproiect Lemn ( instalatii complete pentru peleti), Galasa ( solutii de caldura ieftina, panouri radiante cu inflarosu).

Cercetarea, conectata cu afacerile

Dintre lucrarile conferintelor, care se vor derula in paralel cu expozitia, spicuim titluri de la fiecare sectiune:

Constructii inteligente- energia solara : Celule fotovoltaice – un nou concept, Determinarea consumurilor energetice la case pasive, Casa pasiva in vestul Romaniei: rezultatele monitorizarii, Active for a better future, Eficienta energetica a cladirilor.

Eficienta energetica: Prezentare proiect POS CCE “Institutul de Cercetari pentru Energii Regenerabile – ICER TM”, Argumente in vederea alegerii tipului de turbina pentru echiparea agregatelor din dotarea microhidrocentralelelor, Consideratii privind utilizarea modelului weibul in evaluarea potentialului aeroenergetic, Programele active de finantari europene accesibile direct de la Bruxelles pentru E-SRE.

Bioenergie, cercetarea de astazi, energia de maine: Biotehnologia industriala, domeniu cheie pentru obtinerea de biocombustibili, Tehnologii de producere a biohidrogenului utilizand ape uzate ca substrat, Energie din lemn, Potentialul producerii de biogaz in județul Timis. Tehnologii aplicate – noua instalatie pilot de biogaz de la ferma Km 6 a USAMVB Timisoara.

In privinta speakerilor, remarcam un mixt intre companii ( DMG, Dosetimpex, Brakon), asociatii profesionale ( ASFOR, AAEC, Asociatia Procesatorilor de Biomasa din Romania) si mediul academic ( Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara, Universitatea Transilvania Brasov).

Inscrierile la Conferinte se pot face pe press@roenergy.eu, mai multe detalii pe: www.roenergy.eu
 

spot_img

Ultimele știri