Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Rezervația de Urși de la Zărnești lansează Campania „A doua şansă”

AMP Libearty Zărnești, sanctuarul urșilor bruni eliberați din captivitate, lansează o nouă campanie sub sloganul ”A doua şansă e în mâinile tale!” al cărei scop este strângerea de fonduri pentru întreținerea urșilor care trăiesc acum în sanctuar și în eforturile de salvare a celor care sunt în continuare prizonieri fără voia lor. 

Sanctuarul a fost creat în 2005 cu scopul de a acorda acestor animale șansa la o viață normală, departe de gratiile care le-au marcat existența.

Smulși din propria casă, ținuți captivi ani la rând, maltratați pentru a învăța ”trucuri”, folosiți ca sursă de câștiguri imorale de diferiți patroni de restaurante, hoteluri, persoane fizice sau circuri, urșii care au ajuns în Sanctuarul de la Zărnești au primit A doua şansă.

În 15 ani, peste 130 de urși au găsit aici o nouă casă și s-au readaptat paradisului natural pe care îl pierduseră fără voie. În plus, AMP Libearty reprezintă o declarație nerostită de libertate a animalelor sălbatice ținute captive în mod ilegal, AMP (Asociația Milioane de Prieteni) fiind organizația care a militat permanent pentru schimbarea legislației și pentru instituirea de pedepse penale pentru autorii acestor fapte.

„Chiar și în 2020, în România și în alte țări ale Europei de Sud-Est, există din nefericire în continuare urși ținuți captivi, în condiții greu de imaginat. Sunt animale născute libere, a căror existență a fost schimbată de oameni, în mod brutal și nedrept”, arată reprezentanţii sanctuarului într-un comunicat.

Campania inițiată de AMP Libearty Zărnești se adresează tuturor iubitorilor de animale, deopotrivă persoane fizice și reprezentanți de companii. Cei care dorescă să se implice prin donație sau sponsorizare o pot face pe: http://sansaursi.ro/.

 

Citeşte şi:

1.000 de gospodării vulnerabile la atacurile urșilor bruni ar putea primi garduri electrice

Urșii polari ar putea dispărea până în 2100 din cauza schimbărilor climatice – studiu

spot_img

Ultimele știri