RBS Romania a investitit peste 260.000 de euro in dezvoltare durabila in 2008

The Royal Bank of Scotland Group (RBS) Romania a investit in 2008 peste 260.000 de euro si peste 1.200 de ore de voluntariat in folosul comunitatii. Acest sprijin s-a indreptat, printre altele, si catre progrmare de mediu, strategia de responsabilitate corporatista a bancii avand incluse initiative de reducere a impactului asupra mediului.

RBS Romania s-a implicat in educarea tinerilor cu privire la importanta dezvoltarii durabile, in parteneriat cu AIESEC. Astfel, in cadrul programului „Educatie pentru Dezvoltare Durabila”, tineri lideri din intreaga tara au cercetat problemele economice, sociale sau de mediu din comunitatea lor si au elaborat proiecte menite sa rezolve aceste probleme. Programul pilot s-a desfasurat in opt orase din Romania, peste 500 de tineri beneficiind astfel de expertiza si sustinerea angajatilor RBS.

Impactul asupra mediului

Pentru a minimiza impactul asupra mediului, RBS a implementat initiative precum reciclarea hartiei, a ambalajelor PET si a cartonului, precum si folosirea produselor din hartie reciclata (hartie A4, plicuri).

De la inceputul campaniei in 2006, in sediul central din Bucuresti au fost reciclate 52,2 tone hartie, 6,5 tone carton si 6,7 tone PET. RBS Romania a instalat un program care permite inchiderea automata a calculatoarelor bancii in afara orelor de program. In 2008 banca a decis si implementarea unui sistem de video-conferinta.

RBS a integrat consideratiile legate de protectia mediului, aspecte sociale si etice in politicile de management al riscului. De asemenea, banca a dezvoltat politici de risc pentru a analiza impactul asupra comunitatilor si asupra mediului pentru clientii din domenii cum ar fi mineritul si metalurgia, industria petrolului si a gazelor naturale, industria lemnului si a hartiei.

RBS a oferit si solutii creative prin produse si servicii bazate pe conceptul de dezvoltare durabila, cum ar fi cele din platforma „Eco-markets”. In Romania banca a realizat tranzactii in cadrul schemei UE pentru comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera (carbon trading).

“Toate aceste programe fac parte din strategia RBS de responsabilitatea corporatista, care a fost definita in urma consultarii clientilor, angajatilor si comunitatii in general, avand in vedere rolul nostru ca institutie financiara. Realizarea acestor initiative a fost posibila datorita strategiei CSR – o prioritate pentru banca, dar si datorita entuziasmului si energiei pozitive a angajatilor RBS Romania”, a declarat Georgeta Bora, responsabila cu implementarea programelor de CSR in Romania.

RBS este recunoscuta la nivel global drept lider in sectorul financiar pentru responsabilitatea corporatista: Climate Disclosure Leadership Index, Dow Jones Sustainability Index, FTSE4Good Index, Innovest.

spot_img

Ultimele știri