Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

"Cartel Alfa"vrea reducerea urgenta a emisiilor

Confederatia "Cartel Alfa" sustine, alaturi de Confederatia Internationala a Sindicatelor (CSI), nevoia reducerii de urgenta a emisiilor de carbon, potrivit Mediafax. Cele doua solicita Guvernului sa adopte, de urgenta, toate masurile necesare pentru reglementarea rapida a situatiei in acest domeniu.

Sindicatele membre ale CSI au decis ca, in ajunul Conferintei ONU, care se desfasoara in perioada 7-18 decembrie la Copenhaga, sa depuna declaratia intitulata "Sindicatele si schimbarile climaterice – echitate, justitie si solidaritate in lupta impotriva schimbarilor climatice" si spera ca evolutia deciziilor sa fie favorabila demersului comun, se arata intr-un comunicat de luni al "Cartel Alfa".

Sindicatele subliniaza necesitatea reducerii de urgenta a emisiilor de carbon in tarile dezvoltate, acordarea sprijinului pentru finantarea adaptarii tarilor in curs de dezvoltare, crearea de locuri de munca "verzi" si decente, precum si implementarea unor politici corecte prin investitii in noile tehnologii pentru reducerea emisiilor de carbon produse de industriile existente.

"Reamintim Guvernului ca, alaturi de CSI, "Cartel Alfa" s-a angajat in lupta impotriva incalzirii globale, iar Executivul Romaniei trebuie sa recunoasca rolul sindicatelor in privinta deciziilor Conventiei ONU si sa sustina efortul global comun pentru evitarea producerii unor catastrofale schimbari climatice in viitor. In caz contrar, daca nu intelegem sa militam si sa sustinem lupta impotriva incalzirii globale, riscurile de catastrofa devin majore", se mai arata in comunicat.

Oamenii de stiinta au avertizat ca la o crestere a temperaturii globale cu cinci grade Celsius vor disparea mai mult de 40% dintre speciile de plante si animale. De asemenea, la o crestere a temperaturii cu mai mult de patru grade, milioane de persoane vor suferi din cauza inundatiilor, la o crestere a temperaturii cu trei grade are loc fenomenul eroziunii litoralului cu 30%, se instaleaza penuria de apa, cu valuri de caldura, inundatii si seceta.

La o crestere cu doua grade a temperaturii globale va scadea productivitatea agricola in regiunile uscate, iar cresterea cu un grad Celsius agraveaza riscul de incendii si produce schimbarea habitatului diferitelor specii.

Sindicalistii cer Guvernului sa contribuie, alaturi de toate fortele implicate in diminuarea efectelor acestui fenomen, la reducerea emisiilor de carbon.

Foto: bloombiz.ro

spot_img

Ultimele știri