Meniurile cu miel si bere nu cad bine mediului

Un studiu realizat de cercetatorii britanici arata ca, in cazul in care oamenii ar renunta la bere si la carnea de miel, industria alimentara ar fi responsabila de mult mai putine emisii, informeaza The Telegraph.

Cercetatorii au descoperit ca procesele prin care se produce un kilogram de carne de miel genereaza peste 16 kilograme de dioxid de carbon. In schimb, legumele produc o cantitate semnificativ mai mica, asa cum este cazul cartofilor ce produc jumatate de kilogram de CO2.

Studiul arata ca recoltarea cerealelor necesare in productia de bere si whisky genereaza 1,5% din emisiile Marii Britanii.

„Schimbarea stilului nostru de viata, inclusiv a dietelor noastre va fi unul dintre elementele cruciale in reducerea emisiilor de carbon”, a declarat David Kennedy, directorul Comitetului englez pentru Schimbari Climatice.

Acesta a mai explicat ca studiul nu cere tuturor sa devina vegetarieni sau sa renunte complet la bauturi, dar el demonstreaza ca simpla optare pentru mancarurile ce produc mai putin carbon ar putea avea un impact pozitiv major asupra mediului.

Marea Britanie s-a angajat sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu pana la 80%, pana in 2050. Peste o treime din toate emisiile de metan ale tarii sunt produse de fermele de animale.

Foto: www.eatingwa.com.au

spot_img

Ultimele știri