Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

FOTO. Un pârâu din România, plin de PET-uri

Din păcate, nu doar țările din Asia au ape curgătoare pline de PET-uri, unde nu se vede deloc luciul, ci și România. Pârâul Șuncuiș de Beiuș, din județul Bihor, este în aceeași situație.

Râul Citarum din Indonezia este unul dintre cele mai poluate din lume. De la izvor până la vărsare este constant poluat de către locuitori, care aruncă deșeuri, dar și de diferite industrii, care deversează chimicale care fac ca apa acestui râu să conțină niveluri de mercur cu mult peste limita legală. În unele zone, râul nu este o suprafață de apă curgătoare, ci o potecă de deșeuri.

Citarum
Râul Citarum, Indonezia

O astfel de imagine poate fi văzută, din păcate, și în România. Anca Matiuț din localitatea Șuncuiș de Beiuș, județul Bihor, a postat pe Facebook fotografii cu pârâul Șuncuiș, care se varsă în Crișul Negru, plin de PET-uri.

Pârâul Șuncuiș

Aflată la 10 metri de casa femeii, Valea Șuncuișului, care trece prin fața a jumătate din locuințele din sat, este constant umplută de către localnici cu deșeuri, de la plastice, PET-uri, dar și animale moarte. Potrivit lui Matiuț, mașina de salubrizare vine în zonă o dată la două săptămâni pentru a colecta gunoiul menajer, însă în valea pârâului nu sunt desfășurate acțiuni de ecologizare.

alecoair.ro

„Oamenii ar trebui să fie responsabili, iar dacă asta nu se poate, trebuie luate măsuri de către primărie. Aș propune să se pună plăcuțe în tot satul cu mențiunea că este interzisă aruncarea gunoaielor pe vale și pe spațiile publice. Iar dacă nu se respectă, trebuie recurs la amenzi”, a spus aceasta pentru Green Report.

Pârâul Șuncuiș

Potrivit localnicei, în lunile de primăvară, vară și toamnă mirosul emanat de râu este greu de suportat.

„Mă deranjează faptul să văd că pe zi ce trece satul devine un focar de infecție datorită iresponsabilității unor localnici. Avem condiții, avem apă la rețea, avem mașină pentru transportul gunoiului menajer, dar din păcate nu avem interes să avem grijă de satul nostru”, a mai spus aceasta.

În urma postării femeii, dar și a sesizării trimise de către aceasta, reprezentanții Gărzii de Mediu din județul Bihor desfășoară la ora actuală acțiuni de ecologizare în zonă.

spot_img

Ultimele știri