Forumul Mondial al Apei: WWF si Pacific Institute dau lectii companiilor

In vreme ce unele companii au evoluat mult in ceea ce priveste utilizarea sustenabila a apei pentru operatiuni, acestea trebuie sa supravegheze vigilent si lanturile de furnizori si performantele acestora, au avertizat WWF si Pacific Institute, din Statele Unite, in cadrul Forumului din Istanbul, informeaza corespondentul Green Report, Oana Neneciu.

"Daca esti o companie eficienta care se afla intr-un bazin de rau prost gestionat inca esti expusa la riscuri extrem de mari in ceea ce priveste apa", a declarat Stuart Orr, manager pe sectorul de apa potabila din cadrul WWF International.

Apa este atat de usor confundata cu un element de baza, incat multe companii nu realizeaza in ce masura pot fi afectate de cresterea preturilor sau de risipa din lanturile de furnizare, ambele situatii fiind destul de probabile in viitoarul apropiat, au aratat expertii celor doua organisme.

"Companiile care se apara cel mai bine de neprevazut vor fi acelea care au studiat atat cerintele legate de apa cat si riscurile la care se supun in operatiunile directe si indirecte, dar inteleg si legaturile intre apa, energie si clima", a tinut sa sublinieze Jason Morrison, director de programe in cadrul Pacific Institute.

Cele doua organizatii au mai precizat ca numarul in crestere de instrumente, cum sunt studiile pentru calcularea amprentei de apa si standarde pentru utilizarea apei in industrii, sunt semne incurajatoare, dar companiile, de multe ori impreuna cu societatea civila, ar trebui sa se implice in cererea de politici mai bune de apa si gestionare.

Cel de-al cincilea Forum Mondial al Apei a avut loc in perioada 16 – 22 martie 2009, la Istanbul, Turcia. La eveniment au sosit peste 20.000 de participanti din lumea intreaga. Au fost prezentate proiecte globale si regionale, referitoare la asigurarea resurselor durabile de apa, elaborate de catre guverne, parlamente, autoritati din domeniul apei, ONG-uri.

Organizat sub egida Consiliului Mondial al Apei, evenimentul a celebrat in acelasi timp Ziua Mondiala a Apei (22 martie) care a avut ca tema, in acest an, „Ape transfrontaliere. Oportunitati comune”, subliniind inca odata importanta cooperarii intre state pentru probleme ce vizeaza interesul comun al tarilor, cum ar fi managementul secetei, managementul riscului la inundatii si/sau calitatea apelor.

spot_img

Ultimele știri