Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Eco-Rom a salvat peste 5 milioane de tone de resurse naturale, în 10 ani de activitate

Eco-Rom Amblaje a reciclat în cei 10 ani de activitate, aproximativ 2,6 milioane de tone deșeuri de ambalaje contribuind astfel la salvarea a 5,2 milioane de tone de resurse naturale (petrol, nisip, lemn, feldspat, minereu de fier, bauxită), a declarat marți în cadrul unei conferințe Sorin Cristian Popescu, directorul general Eco-Rom Ambalaje.

În 2004 am pornit crearea unui sistem inedit de colectare separată și reciclar a deșeurilor de ambalaje din România. Acesta se bazeză pe un parteneriat eficient între industria producătoare de bunuri ambalate, operatori de salubritate, colectori de deșeuri, reciclatori, autorități locale și cetățeni. Pratic am unit toți actorii implicați în sistemul de gestiune, a deșeurilor pentru un deziderat comun: creșterea cantitățile de deșeuri reciclate, astfel încât România să ajungă la nivelul celorlalte state europene”, a spus Sorin Popescu.

De 10 ani, sistemul Eco-Rom este susținut integral de producătorii și importatorii de bunuri ambalate de pe piața din România, membrii Eco-Rom Ambalaje, printr-un aport financiar de 280 de milioane de lei. 80% din această sumă este direcționată anual către companiile de gestiune a deșeurilor și extinderea sistemului de colectare separată: asigurarea serviciilor de colectare, sortare și transport a deșeurilor către fabricile de reciclare, investiții în infrastructura de colectare separată pentru populație și în campanii de informare și educare a populației privind importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

Românii colectează de 50 de ori mai mult decât acum 8 ani

Bazele sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje pentru populație au fost pue tot de Eco-Rom în anul 2006, în 14 localități, numărul acestora crescând de peste 33 de ori în ultimii 10 ani. Astăzi, aproximativ 45% din populația României (aproximtiv 9 milioane) are acces la serviciul pus la dispoziție de organizație.

Ca urmare a extinderii sistemului și a numeroaselor campanii de informare cantitățile au crescut de 50 de ori, de la 800 de tone în 2006 la aproximativ 40.000 de tone la finele anului 2013.

Eco-Rom Ambalaje susține 20% din piața muncii din România în domeniul gestiunii deșeurilor

Prin sistemul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje realizat și investițiile substanțiale ale industriei în dezvoltarea acestuia, Eco-Rom Ambalaje susține aproximativ 20% din piața muncii din România în domeniul gestiunii deșeurilor. Mai exact Eco-Rom Ambalaje a determinat crearea a 6.600 de locuri de muncă în 2011, pentru ca în 2012 numărul acestora să crească cu 30% ajungând la 9.450, conform celor mai recente statistici la nivel național.

Suntem mândri și bucuroși că eforturile și inițiativele noastre din toți acești ani au avut și continuă să aibă rezultate. Fiecare investiție în dezvoltarea și consolidarea gestiunii deșeurilor de ambalaje, fiecare acțiune de conștientizare și educare a populației a determinat o schimbare de comportament la nivelul societății. De 10 ani contribuim la dezvoltarea spiritului civic și ecologist al românilor, iar aceasta este cea mai mare reușită a noastră. În prezent, 9 din 10 gospodării știu ce este colectarea separată și 3 din 10 chiar separă deșeurile de ambalaje”, a adăugat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Continuarea investițiilor și îmbunătățirea sistemulului

La nivel european se prefigurează creșterea până la 70-80% a obligațiilor de reciclare globale, începand cu anul 2020.

În acest context, Eco-Rom Ambalaje împreună cu producătorii și importatorii de bunuri ambalate își propun să susțină în continuare creșterea performanței sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje din România, prin eficientizarea parteneriatelor cu actorii responsabili, transparența rolurilor și a datelor și prin campanii de informare și conștientizare privind importanța separării deșeurilor ca responsabilitate și obligație.

spot_img

Ultimele știri