Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

China a strâns 8.5 tone de deșeuri lăsate în urmă de turiști pe muntele Everest

China a strâns în ultimele două luni 8.5 tone de deșeuri aruncate de turiști pe Everest, în efortul de a combate poluarea care afectează cel mai înalt munte din lume.

O echipă de 30 de oameni a strâns în jur de 5.2 tone de deșeuri menajere, 2.3 tone de fecale umane și o tonă de alte deșeuri, cum ar fi echipamente montane și corturi deteriorate. Munca este aproape la fel de solicitantă ca escaladatul vârfului muntelui, colectarea deșeurilor fiind o sarcină epuizantă care mărește consumul de oxigen.

Încălzirea globală a topit deșeuri înghețate lăsate în urmă de turiști în ultimele decenii, stârnind îngrijorarea în Nepal, India și China cu privire la efectele negative ale poluării.

Începând cu 2015, autoritățile din Tibet au oferit fiecărui cățărător câte două pungi de gunoi pentru a colecta cel puțin 8 kg de gunoi (cantitatea estimată lăsată în urmă de fiecare turist), oferind o amendă de 100$ pentru fiecare kilogram în minus. Nepal a adoptat măsuri similare în 2014. China plănuiește să construiască toalete ecologice și puncte de colectare a deșeurilor pe muntele Everest. Autoritățile din Tibet s-au angajat să termine 45 de sarcini de combatere a poluării până în 2020.

apiland.ro

În luna martie a acestui an, autoritățile nepaleze au început una dintre cele mai ample campanii de ecologizare a versantului sudic al Everestului, implicând 30.000 de persoane. Deșeurile colectate au fost trimise în Kathmandu cu ajutorul mai multor aeronave aparținând companiei private Tara Arilines din Nepal. Companiile aeriene şi-au stabilit o ţintă ambiţioasă de a transporta în 2018 o sută de tone de deşeuri din această regiune în cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) împotriva schimbărilor climatice.

Turiști din întreaga lume vizitează anual cel mai înalt vârf din lume (8.850 m) aflat între Tibet și Nepal, lăsând în urmă tone de deșeuri. În timpul sezonului de alpinism de anul trecut, care a avut loc între luna martie și mai, 202 turiști au escaladat muntele din partea tibetană, 446 l-au escaladat din partea nepaleză, în timp ce mii de turiști au vizitat tabere de bază în ambele părți.

spot_img

Ultimele știri