VIDEO CityTree, copacul urban care absoarbe la fel de mult CO2 ca o pădure

CityTree are este un proiect dezvoltat de o companie cu sediul în Berlin și are aceeași capacitate de filtrare aerului precum 275 de copaci. Astfel de instalații au apărut în orașe precum Oslo, Paris, Bruxelles și Hong Kong, potrivit CNN.

copacul urban
foto: print screen video Green City Solutions- Meet the Product

 

În 2014, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a încadrat poluarea aerului ca fiind „unicul și cel mai mare risc asociat problemelor de mediu și de sănătate”. În 2016, același organism internațional și-a reafirmat poziția și a spus că mai mult de 80% din populația urbană a lumii trăiește în orașe care depășesc standardele OMS de poluare atmosferică.

În plus, tot OMS spune că în fiecare an în Europa sunt cheltuiți 1,6 de trilioane de dolari din cauza poluării.

Potrivit celor care au creat City Tree, instalația mobilă îmbunătățește calitatea aerului, răcește și protejează mediul de zgomot. În mod normal, mușchii au nevoie de condiții speciale pentru a supraviețui în orașe: de umbră și multă apă. CityTree are un sistem inteligent care monitorizează în timp real condițiile și asigură automat apa și substanțele nutritive necesare pentru supraviețuirea mușchilor.

Proiectul aparține companiei Green City Solutions care are sediul în Berlin. Fiecare model are o înălțime de 4 metri și o lățime de 3 metri, cu o adâncime de 2,19 metri Proiectanții susțin că City Tree absoarbe la fel de mult dioxid de carbon precum 275 de copaci.

Totuși, unii dintre specialiști afirmă că proiectul ar putea fi „prea ambițios”. Iată ce declarat pentru CNN un expert în combaterea poluării de la King’s College London:

„Chiar dacă ai avea un filtru care să curețe perfect aerul, să obții un mediu ambiental controlat este foarte greu. De exemplu, poluarea provenită de la țevile de eșapament ale mașinilor se dispersează vertical pe câțiva kilometri în aer. Eforturile ar fi mai eficiente dacă ar opri poluarea în primă fază, poate prin curățarea flotei de autobuze vechi a orașului.”

Citește și: Studiu: dacă ocolești străzile principale, expunerea la poluare scade cu jumătate

spot_img

Ultimele știri