Colectarea selectiva se invata la scoala

Elevii scolilor generale din judetul Sibiu primesc, in aceste zile, manuale de reciclare a deseurilor.

Proiectul a fost lansat in decembrie 2011 de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu. Cartile reprezinta un auxiliar curricular destinat claselor a III-a si a IV-a.

1700 de copii au primit manuale anul trecut, iar noile carti ajung acum la 3.300 de elevi din orasele Medias, Agnita, Avrig, Cisnadie, Copsa Mica, Dumbraveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Saliste si Talmaciu, precum si din 56 de localitati rurale ale judetului Sibiu.

Scopul manualului este informarea si educarea elevilor din judetul Sibiu cu privire la colectarea selectiva si reciclarea ambalajelor, in vederea formarii deprinderilor in gestionarea responsabila a deseurilor. Manualul intitulat “Invatam sa reciclam ambalajele!”, adresat copiilor, va fi insotit de un material informativ destinat sprijinirii profesorilor in derularea cursurilor despre colectare selectiva si reciclare.

„Impreuna cu Sebastian si Daniela – personajele manualului nostru – avem incredere ca toti cei 5000 de elevi din judetul Sibiu vor invata cum se colecteaza selectiv corect si care sunt beneficiile reciclarii”, declara Sorin Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Sibienii au recuperat anul trecut 1000 de tone de deseuri

Anul trecut, sibienii au colectat selectiv circa 1000 de tone de deseuri de ambalaje. Cele mai mari cantitati reciclate au fost hartie-carton – 388 tone, urmate de cele de plastic – 358 tone (dintre care 295 tone de PET), sticla – 243 tone si metal – 10 tone. In prezent, peste 296.000 locuitori ai judetului Sibiu beneficiaza de sistemul de colectare selectiva pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje. Peste 272. 000 de sibieni au acces la pubelele colorate de colectare selectiva, iar 24.000 sunt arondati sistemului de colectare selectiva cu saci.

„Localitatile Medias si Sibiu au fost printre primele din tara in care am introdus sistemul de colectare selectiva si ne bucuram sa vedem ca in fiecare an acesta se dezvolta din ce in ce mai eficient, confirmand importanta judetului Sibiu pe harta reciclarii, la nivel national”, explica directorul general Sorin Popescu.

Sistemul de colectare selectiva, in containere sau in saci, este implementat de Eco-Rom Ambalaje si in Municipiul Bucuresti. De exemplu, in Sectorul 6, firma URBAN, in cooperare cu Eco-Rom, colecteaza selectiv circa 20 de tone de deseuri pe luna, a precizat, pentru Green Report, Cristian Lazar, seful Serviciului Marketing de la URBAN S.A. In Capitala, pubelele sunt destinate in principal colectarii deseurilor de la blocuri, iar sacii sunt destinati locuintelor individuale.

Mihai Diac

Citeste si:

Colectare selectiva in stil occidental

Mica iubire pentru natura
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri