Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Attila Korodi: Stabilirea propriului mix energetic ar trebui să fie apanajul fiecărui Stat Membru

România poate susține o abordare bazată pe o țintă la nivel european, însă stabilirea propriului mix energetic considerăm că ar trebui să fie apanajul fiecărui Stat Membru, a declarat ministrul mediului Attila Korodi în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu Connie Hedegaard, comisarul european pentru schimbări climatice.

România poate susține o abordare bazată pe o țintă la nivel european, însă stabilirea propriului mix energetic considerăm că ar trebui să fie apanajul fiecărui Stat Membru. Numai în acest fel România își poate asuma o țintă de 40%. Obiectivele pe eficiență energetică sunt o provocare pentru noi, în special pentru sectorul indsutrial, unde este nevoie de investiții masive în tehnologie. Din acest motiv, trebuie să căutăm împreună soluții menite să susțină efortul Satelor Membre cu un PIB/capita mai redus, astfel încât acestea să poată reduce decalajele de competitivitate. Eventuale măsuri în acest domeniu trebuie discutate după ce avem o primă evaluare a implementării Directivei privind eficiența energetică”, a subliniat ministrul român al Mediului.

De asemenea, Attila Korodi a subliniat necesitatea ca angajamentele la nivelul UE sa fie în permanentă conexiune cu progresul negocierilor globale din domeniul schimbărilor climatice, spre a fi prevenite și riscurile privind delocalizarea producției industriale din țările de la granița Uniunii Europene, cum este cazul României.

Comisarul european a fost de acord cu poziția exprimată de ministrul Mediului din România, referitoare la importanța concentrării pe aspectele privind eficiența energetică și și-a exprimat intenția de a continua aceste discuții, la un nivel mai aprofundat, în cadrul Consiliului Informal de Mediu de la Atena, de la mijlocul lunii mai.

Întâlnirea cu comisarul Hedegaard a avut ca subiect principal de discuție cadrul politicilor din domeniul energiei și schimbărilor climatice, în perspectiva anului 2030.

spot_img

Ultimele știri