Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Adevarul: Lipsa de interes pentru refacerea Deltei

Premierul Tariceanu si Attila Korodi sunt nemultumiti ca renaturarea Deltei Dunarii intarzie prea mult
Ministerul Mediului este pregatit pentru renaturarea Deltei Dunarii. Guvernul mai are insa nevoie de acordul proprietarilor terenurilor agricole ce urmeaza sa fie inundate pentru a se reface delta.

Calin Popescu Tariceanu s-a aratat nemultumit fata de lipsa de progres in procesul de renaturare a Deltei Dunarii, in cadrul celei de-a patra editii a Simpozionului National „Avem o Delta. Cum procedam?", organizat de Asociatia „Salvati Dunarea si Delta".

Premierul a acuzat autoritatile locale ca isi urmaresc in continuare interesele proprii, in loc sa se implice in demersul de conservare a Deltei. „Personal, nu am fost de acord cu slaba implicare a autoritatilor de mediu in protejarea Deltei", a spus Tariceanu.

Taxa auto pentru renaturare

Ministerul Mediului a aprobat, in 2005, Master Planul – un proiect de dezvoltare durabila a Deltei, in valoare de 140 milioane de euro. „Anul acesta trebuie sa ajungem aproape de finalizarea primei parti a proiectului, in valoare de 90 milioane de lei", a spus ministrul mediului, Attila Korodi, prezent la simpozion.

„Noi suntem pregatiti, avem tot ce ne trebuie, ne lipseste doar dreptul de a intra in aceste terenuri pentru a le reda naturii. O parte din banii proveniti din taxa auto vor intra in proiecte de renaturare, inclusiv in Delta Dunarii", a spus ministrul.

Simpozionul de anul acesta cuprinde patru grupuri de lucru: „Pescuitul industrial in Delta", „Centralele eoliene din Dobrogea", „Proiecte de reconstructie ecologica in Delta Dunarii" si „Regulamentul cadru de arhitectura si urbanism pentru localitatile Deltei".

Delta Dunarii distrusa prin asanare

Dunarea a suferit, inainte de 1990, un proces de indiguire pe o lungime de peste 1.000 de kilometri

In perioada comunista, sute de mii de hectare de terenuri inundabile au devenit spatii pentru culturi agricole

Terenurile si-au redus treptat fertilitatea, iar pestele autohton a avut de suferit ca urmare a distrugerii habitatelor

Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul

spot_img

Ultimele știri