Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Protest în București. Stop vânătorii speciilor protejate

Un protest de amploare se anunță pentru joi, 6 octombrie, pentru stoparea vânătorii speciilor protejate: urs, lup, pisică sălbatică și râs. 

14457553_1076246912412837_7577622128153500665_n

Timp de 7 ani, guvernele ne-au ascuns practica vânătorii de trofee sub pretextul unui control al populației de animale sălbatice protejate. Astăzi, în premieră, Ministerul Mediului a făcut public acest lucru și ne revine obligația morală de a opri măcelul din pădurile României. Ne adunăm astfel Joi, ora 18:00, la Guvernul României, pentru a ne manifesta dezaprobarea față de aceste practici ucigașe. Vom porni în marș către Ministerul Mediului și de va fi cazul, vom continua protestul și în zilele ce urmează”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii cer eliminarea practicii de a se împușca cele mai frumoase animale din pădure și introducerea eliminării selective a acelor exemplare care amenință comunități. Eliminarea să fie făcută doar de o echipă de specialiști a statului, cu ajutorul puștilor speciale cu tranchilizante.

De asemenea, se solicită refacerea procesului de numărare prin criterii obiective, transparente, de către terți fără interese economice în vânătoare.

spot_img

Ultimele știri