Au parcurs 7.000 de kilometri cu bicicleta prin Europa și au ajuns la BikeFest 2014

IMG_0301Anastasia Vifor, câștigătoarea BikeFest 2014, la categoria de vârstă 16-29 de ani, a făcut, timp de 4 luni, turul Europei pe bicicletă, împreună cu prietenul ei, Andrei Simion. Cei doi s-au întors de la Budapesta, aseară, motivul principal fiind dorința Anastasiei de a participa la BikeFest.

Eram la Budapesta, când mama mi-a spus că în București se va desfășura BikeFest, o competiție a bicicliștilor la care mi-am dorit mult să particip. Vin prima oară la acest eveniment, care este deosebit de bine organizat și, iată, că am câștigat și un premiu, datorită timpului bun pe care l-am scos la Pentathlon”, a spus Anastasia.

Cei doi au făcut turul Europei pe bicicletă doar cu 2 euro pe zi, tenacitatea lor fiind admirată de locuitorii tuturor țărilor prin care au pedalat.

Am pornit în urmă cu 4 luni din Viena și am străbătut doar cu bicicleta, în tot acest timp șosele din Austria, Cehia, Polonia, Germania, Olanda, Belgia, Franța, Croația ori Serbia pentru ca, în final, după ce am parcurs 7.200 de kilometri doar pe bicicletă, să ajungem, seara trecută, în sfârșit, la București”, a mai spus Anastasia.

Francezi, germani sau olandezi, toți cei care i-au întânit pe Anastasia și Andrei, în drumul lor cu bicicleta prin Europa au fost deosebit de încântați de curajul și tenacitatea lor.

Când ne vedeau cu bagajele pe bicicletă și le povesteam despre plimbarea noastră pe doua roti, prin Europa, mulți oameni ne ofereau găzduire peste noapte, ne invitau la masă și ne felicitau pentru ce facem. Am vrut să demonstrăm că pasiunea pentru ciclism nu are limite și nici nevoie de bani. Cu doar 2 euro pe zi, cu un cort și cu bicle second-hand am reușit să cucerim Europa pe bicicletă”, a explicat Andrei.

Aventura lor nu se oprește aici, Anastasia și Andrei au făcut doar un popas la BikeFest, următoarea provocare pentru ei fiind Asia, pe care au de gând să o cucerească tot pe bicicletă.

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, vă invită la cea de-a patra ediție a BikeFest, cel mai mare eveniment dedicat bicicliștilor urbani, organizat pe 13 și 14 septembrie, în parcul Izvor din Capitală.

„BikeFest” este organizat în scopul consolidării comunității de bicicliști și promovării bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, timp de două zile, toate activitățile din cadrul BikeFest, desfășurate în parcul Izvor, vor fi o declarație puternică prin care sărbătorim Biciclistul Urban, ca viitor locuitor al Bucureștiului.

BikeFest înseamnă distracție, adrenalină, energie, timp frumos petrecut alături de cei dragi. Pregătim cele mai fun competiții, un Pentathlon cu 5 probe noi, care îți vor testa rezistența și forța, dar și activități de relaxare, super concerte și multe, multe premii.

 

 

spot_img

Ultimele știri