Pentru Max, cainele-soldat, razboiul este o joaca

Pentru Max, primul caine care a luptat in Afganistan, cat si vedeta paradei militare de 1 Decembrie, razboiul este o joaca, spune plutonierul-major, Valentin Rosioara, instructorul cainelui-soldat, specializat in detectarea explozibilului.

Max este un ciobanesc german, are 4 ani si jumatate si este specializat in detectarea explozibilului. Este  dresat in baza speciala de la Ramnicu Valcea, se antreneaza si acum cel putin 2  ore zilnic, iar comenzile pe care le-a invatat le executa in joaca. De exemplu, ii arunc o minge, iar el o prinde. Daca te joci cu el face tot ce-i spui.  El nu realizeaza cat de riscant este ceea ce face, desi in Afganistan, unde a participat la zeci de misiuni, intr-un atac al rebelilor, a fost, alaturi de mine si de alti soldati romani, in pericol”, a declarat, pentru Antena3, Valentin Rosioara.

In timpul paradei de ieri, desfasurata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Max a  stat nemiscat, cu tricolorul la gat, pe o masina blindata, tip COUGAR, care transporta militari genisti si echipamente de dezamorsare a bombelor.

 

 

spot_img

Ultimele știri