Painea coapta la Indagra Food a intrat in Cartea Recordurilor

In cadrul Indagra Food 2013,  a fost coapta cea mai mare paine cu cartofi din Romania, cu o greutate de 96.6 de kg. Painea a a fost pregatita din 57 de kg de faina, 34 de litri de apa, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare, iar coacerea a durat 6 ore. Cand a fost scoasa din cuptor, painea uriasa a fost taiata si impartita vizitatorilor de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin.

Isprava mesterilor brutari condusi de Laszlo Dioszegi a fost remarcata de World Record Academy, care a omologat, in 7 noiembrie, acest record la categoria “Paine rustica”, sectiunea fiind creata pentru a ajuta micii producatori in recunoasterea muncii lor, se arata intr-un comunicat al Romexpo.

Suntem onorati ca am putut gazdui un asemenea record si suntem alaturi de echipa de brutari pentru ca anul viitor sa putem vorbi despre o alta performanta. A fost un efort colectiv, iar produsul final unul foarte gustos”, a declarat Mariana Suciu, director general, Romexpo.

Editia din anul 2013 a Indagra Food a reunit pe o suprafata de 4.000 de metri patrati, peste 85 de companii din tara si din strainatate.

 

spot_img

Ultimele știri