KazMunayGas, primul Raport de CSR, conform cu standardele internationale

KazMunayGas (KMG),  compania-mama a Grupului Rompetrol,  a publicat raportul anual de sustenabilitate, pregatit pentru prima data, pe baza standardelor de raportare internationale, potrivit reprezentantilor Rompetrol.

KazMunayGas a publica rapoarte de CSR inca din 2008, dar in 2013 este pentru prima data cand documentul a fost elaborat in conformitate cu cerintele Global Reporting Initiative (GRI).

Raportul abordeaza cele mai importante aspecte ale sustenabilitatii, din perspectiva companiei nationale: implicarea partilor cointeresate, sanatate si siguranta in munca , protectia mediului, dezvoltare corporativa si investitiile financiare pentru sprijinirea si dezvoltarea regiunilor unde compania are operatiuni de explorare si productie”, afirma reprezentantii Rompetrol.

Compania nationala pe actiuni KazMunayGas a fost printre primele din Kazahstan implicate in dezvoltarea domeniului responsabilitatii sociale si a a avut actiuni sustinute cresterea dezvoltarii durabile a companiei.

Strategia de dezvoltare pana in 2022 a KMG defineste directia si principalele activitati, stabileste indicatori calitativi si cantitativi pentru sustenabilitate si o crestere economica integrata – pentru companie si societate in ansamblul ei.

In fiecare an, compania ofera sponsorizari si sprijin caritabil pentru veterani, angajati pensionari ai industriei de petrol si gaze. Grupul-tinta pentru activitatile tip CSR este format din copii din orfelinate, persoanele cu handicap, pensionari si persoane cu venituri mici.

spot_img

Ultimele știri