Monsanto: 32 milioane $, investiti in statia de la Sinesti

Monsanto, cel mai mare producator de seminte modificate genetic din lume (OMG), anunta finalizarea unei investitii 32 milioane dolari in statia de producere si procesare de la Sinesti, Ialomita, se arata intr-un comunicat al companiei.

Noi investim incontinuu in agricultura romaneasca. Dupa 15 ani de multiplicare a semintelor, mai adaugam inca un pilon important investitiei noastre. Extinderea capacitatii de producere, in valoare de 32 milioane de dolari, ne va permite sa insacuim inca 1,6 milioane de unitati de porumb (o unitate inseamna un sac de 50.000 boabe porumb)”, a  spus  Ioan Moraru, director de Producere si Procesare in Romania.

Cum sunt produse semintele

Americanii de la Monsanto  strang stiuletii de porumb hibrid recoltati de fermierii-parteneri, iar in unitatea de productie de la Sinesti compania sorteaza semintele, le curata, le usuca pentru ca ulterior produsele sa fie pregatite pentru comercializare, potrivit zf.ro.

Semintele produse de Monsanto Romania ajung la fermierii locali prin intermediul unei „retele” de distribuitori, compania nederuland direct operatiunile de vanzare de pe piata locala.

spot_img

Ultimele știri