Automobilele electrice vor atinge o autonomie de 500 de kilometri

Chevrolet Volt incearca sa-i convinga pe americani

Masinile electrice vor atinge o autonomie de aproape 500 de kilometri, a declarat presedintele General  Motors pentru America de Nord, Mark Reuss.

Vom vedea ziua in care un vehicul electric va oferi o autonomie de 300 de mile (aproape 500 de kilometri – n.n.) in aceleasi conditii de confort ca un vehicul conventional”, a spus Mark Reuss, citat de autonews.com

“Automobilul electric nu este mort. Eu si GM consideram ca societatea va accepta masinile electrice”, a sustinut Reuss. In opinia lui, cresterea procentului masinilor nepoluante impune o schimbare de mentalitate, iar o asemenea schimbare “necesita timp”.

Chevrolet Volt, urmat de Nissan Leaf

Un indiciu pozitiv poate fi faptul ca, in anul 2012, automobilul hibrid Chevrolet Volt s-a vandut de trei ori mai bine decat in anul precedent. In 2012, dealerii GM au vandut 23.461 de automobile Volt.

Principalul rival al lui Volt este Nissan Leaf, din care s-au vandut, in anul 2012, 9800 de exemplare.

Potrivit presei americane, modelul Chevrolet Volt a devenit simbolul eforturilor administratiei Obama de a incuraja dezvoltarea “automobilelor verzi”. Chiar anul trecut, presedintele Barack Obama a vizitat uzina GM din Hamtramck (statul Michigan) si a urcat, cu acest prilej, la volanul noului Chevrolet Volt.

Doua treimi dintre americanii care lucreaza in sectorul auto sunt angajatii uneia dintre cele trei mari companii – GM, Chrysler sau Ford.

spot_img

Ultimele știri