Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Noi investitii Lafarge in protectia mediului

Lafarge Romania a anuntat astazi, in cadrul conferintei de celebrare a 10 ani de activitate in Romania, investitii de aproape 12 milioane de euro in modernizarea uzinei de la Medgidia pana in 2012.

Odata cu anuntarea investitiilor de 58 milioane de euro pe care compania le va face pentru cresterea capacitatii de productie a cimentului in 2008, Philippe Questiaux, presedintele Lafarge Romania, a aratat si eforturile pe care Lafarge le va face pentru conformarea la normele europene.

"Am colaborat si vom colabora in continuare foarte bine cu autoritatile romane. In acest an am obtinut autorizatia integrata de mediu si chiar suntem sub media de emisii prevazute de cerintele IPPC. Investitii se vor face si in continuare in uzina de la Medgidia, investitii care vor totaliza probabil 12 milioane de euro, in urmatorii patru ani".

Investitiile totale in 2008 vor atinge 58 milioane de euro. Ele includ modernizarea si refacerea a doua mori de ciment, doua noi instalatii de ambalare a cimentului in saci si de infoliere, in scopul cresterii capacitatii de productie cu 1 milion de tone de ciment pana la sfarsitul lui 2008 si calitatii produselor livrate catre client.

Pana in prezent, Lafarge a investit in masurile de protectia mediului in cei zece ani de activitate pe piata romaneasca, 15 milioane euro in divizia cimentului, 12 milioane in divizia de gips-carton si 2 milioane in programele de responsabilitate sociala pe care compania le desfasoara in tara noastra.

Lafarge, lider mondial in materialele de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997 si detine in prezent trei centre de productie a cimentului, la Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. Compania este prezenta in Romania si prin celelalte activitati ale sale, agregate, beton si placi de gips, avand aproximativ 1.500 de angajati si inregistrand o cifra de afaceri de peste 260 de milioane de euro in 2006.

Foto: Green Report / In foto: Philippe Questiaux, presedinte director general LaFarge Ciment (Romania)

spot_img

Ultimele știri