General Motors va construi automobile hibride in China

Cel mai mare constructor auto american General Motors Corp va incepe, anul viitor, sa produca automobile hibride in China, informeaza Reuters.

Modelul va fi disponibil inainte de Jocurile Olimpice de la Beijing, in luna august 2008. Shanghai GM, una din societatile mixte pe care GM le-a infiintat in China impreuna cu SAIC Motor Corp, va dezvalui mai multe detalii inainte de lansarea acestui model.

Deocamdata cererea pentru automobile hibride este neglijabila in China unde economia de combustibil nu este un criteriu major in decizia de achizitie a unui automobil. In plus automobilele hibride sunt si scumpe avand in vedere ca guvernul nu ofera stimulente pentru achizitionarea lor. Grupul auto japonez Toyota Motor Corp, lider mondial, este singurul constructor auto care produce automobile hibride in China. Anul trecut Toyota a vandut 2.000 de automobile hibride Prius in China.

Asamblarea de automobile hibride in China, una din cele mai importante piete pentru GM, este un alt pas in strategia ecologica a grupului american care incearca sa raspunda la preocuparile consumatorilor fata de consumul de combustibil pe fondul preturilor record la petrol. In acest sens GM are de gand sa lanseze un automobil electric, Chevrolet Volt, pana la finele lui 2010, devenind primul constructor auto care introduce in productia de serie un automobil electric.

Foto: bloombizz.ro

spot_img

Ultimele știri